Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Станковић руши Милана Вељковића у "Вожду"?

rss

16.07.2014. Радио Алексинац

Још увек актуелни директор Основне школе “Вожд Карађорђе” у Алексинцу Милан Вељковић данас је започео штрајк глађу у просторијама ове установе незадовољан што надлежно министарство није дало сагласност за његово поновно именовање за првог човека ове школе.

Станковић руши Милана Вељковића у "Вожду"?

Ја ћу до истека мандата почетком септембра свој посао обављати савесно и часно као и до сада, поручује још увек актуелни директор “Вожда” и истиче да је штрајк глађу његов лични чин и побуна против непоштовања воље колектива и Школског одбора.

Вељковић каже да је огромна већина његових колега у школи на тајном гласању управо њему дала подршку након расписаног конкурса, а да је његову кандидатуру подржало и седам чланова Школског одбора, док само два члана нису гласала за.

- Ја сам као актуелни директор Основне школе “Вожд Карађорђе” учествовао на конкурсу који је пре око два месеца расписао Школски одбор. Ниједне речи примедбе није било на спроведену процедуру, а ја сам од 73 запослена добио 51 глас подршке. Школски одбор је такође са седам гласова за, један члан је гласао за мог противкандидата, а један члан је био уздржан, донео одлуку да будем изабран за директора школе и комплетна документација је послата на мишљење министру просвете, а пре тога Школској управи у Нишу.

Вељковић је уверен да сагласност Министарства просвете није добио због изостанка подршке локалних политичара. Иако му је, тврди, председник општине Алексинац Ненад Станковић обећао да се неће мешати у избор директора школе, он се ипак оглушио о дату реч и на основу непроверених информација о његовом несавесном раду алармирао надлежне просветне службе у Нишу и Београду тражећи од њих поништење конкурса и понављање процедуре избора директора.

- Оно што је просто невероватно, и због чега сам ја и донео ову одлуку која је можда сурова пре свега према мени, јесте да сагласност није дата на основу конкурса и закона, већ на основу мишљења председника општине Ненада Станковића. Он је неке непроверене информације, неке притужбе које су му стигле у писаној форми проследио начелнику Школске управе, а начелник Школске управе министру просвете. То је нешто што закон апсолутно не препознаје за давање сагласности и зато сматрам да су моја права угрожена.

Милан Вељковић по сопственом признању већ више од годину и по дана није члан ниједне партије и демантује постојање договора по коме би добио подршку за нови мандат ако поднесе оставку на место одборника у локалном парламенту. Последње његово политичко ангажовање било је на формирању новог Општинског одбора Либерално демократске партије у Алексинцу, којима је, како каже, као нестраначка личност помогао и у предизборној кампањи. Грађанима општине Алексинац познат је и као дугогодишњи члан и председник Општинског одбора Демократске странке.

Основну школу “Вожд Карађорђе” водиће сигурно до 6. септембра када му истиче досадашњи мандат. Уколико Министарство просвете не преиначи своју одлуку до тада, најављује да ће заштиту тражити и од Повереника грађана Саше Јанковића, Повереника за информације од јавног значаја Родољуба Шабића, као и од надлежних домаћих и међународних судова.

 

Станковић: Права адреса за Вељковићев проблем је Министарство просвете, не ја

Актуелни председник општине Алексинац Ненад Стаснковић негирао је своју умешаност у одбијање Министарства просвете да да сагласност за поновни избор Милана Вељковића за директора ОШ “Вожд Карађорђе”.
 
Председник Станковић је преко своје прес службе пренео поруку да је права адреса за Вељковићев проблем ресорно министарство и да он нема никаве везе са тим случајем.

 


# председник општине Вожд Карађорђе ОШ Милан Вељковић штрајк школе Ненад Станковић Министарство просвете смена школски одбор избор директора штрајк глађу
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима