Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Штаб за ванредне ситуације о урађеном и планираном

rss

21.01.2015. Радио Алексинац

Данас је одржана 38. седница Штаба за ванредне ситуације на територији Општине Алексинац.

Штаб за ванредне ситуације о урађеном и планираном

На овој седници усвојени су извештаји о раду штаба у 2014. години, прихваћен је и план рада за ову годину, као и предлог за постављање повереника цивилне заштите у насељима на територији наше општине, наводи за радио Алексинац ПР општине Алексинац Урош Величковић.

Штаб је констатовао да је у 2014. години одржана 21 седница, а рад се одвијао у складу са предвиђеним планом, као и вандредним ситуацијама изазваним бројним елементарним непогодама које су задесиле нашу општину у првој половини прошле године.

Усвојеним планом рада за 2015. годину, поред уобичајених активности, планирано је и оснивање јединица цивилне заштите опште намене, које ће бити састављене од добровољаца ангажованих за обављање захтевних и опасних послова. Ове јединице цивилне заштите би требало да допринесу већој оперативној спремности организовања и рада система заштите и спасавања, додаје Величковић.

- Локална самоуправа ће настојати да ове јединице стручно и материјално опреми, како би оне и поред ограниченог броја припадника биле веома ефикасне у свом раду. Још једна од новина биће формирање различитих стручно-оперативних тимова за различите врсте елементарних непогода и других несрећа, попут тимова за одбрану од снежних падавина, суша, епидемија заразних болести и слично.

На данашњој седници донета је и одлука о постављењу повереника и заменика повереника цивилне заштите у насељима на територији наше општине. Те функције у већини случајева обављаће председници и чланови месних заједница и они ће бити задужени за организацију и сровођење превентивних мера заштите, као и покретање почетних активности у случају опасности по људе и материјална добра. Грађани ће, на основу ове одлуке, бити дужни да поступају по упутствима и наредбама повереника цивилне заштите и њихових заменика.

 


# Урош Величковић Радио Алексинац штаб за ванредне ситуације цивилна заштита
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима