Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Смењен директор Дома у Кулини

rss

05.05.2015. Д. Остојић

Одлуком Министарства социјалне заштите, разрешен је в. д. директор Горан Петковић, а именован за в. д. директора Војкан Станојевић.

Смењен директор Дома у Кулини

Војкан је магистар социјалних наука. Дуго година је био члан ДС-а, а након формирања општинског одбора Српске напредне странке постаје члан СНС-а.

Као и многа досадашња именовања и ово именовање је урађено у најмању руку траљаво. Именован је нови в. д. директор, на место претходног в. д. директора, а да у периоду од претходне четири године Министарство ниједном није наложило расписивање конкурса. Управни одбор је рапуштен пре пар месеци, а није именован нови управни одбор дома у Кулини, па се поставља питање са којим органом управљања ће нови в. д. директор склопити уговор о раду?

Намеће се и питање ко ће и како потписивати плате радницима, ако нису стечени услови да новоименовани директор депонује потпис као овлашћено лице институције?

Оно што мени као човеку смета јесте што је смена Горана Петковића извршена искључиво због партијског кадровирања. Наиме, Горан Петковић је одборник Демократске странке, а место директора Дома у Кулини припало је напредњацима. Иако је Петковић показао озбиљне резултате руковођењу Дома у Кулини, партијска припадност је још једно однела победу.

Наиме, за четири године руковођења Домом у Кулини, Петковић је успео да обезбеди пројектно финансирање за многе важне ствари: обнову смештајних капацитета, реновирање најважнијих објеката, едукацију радника, куповину нових возила и средстава за рад. Као потврду домаћинског пословања Дом у Кулини данас на рачуну има близу 300.000 евра расположивих средстава.

Да је Петковић био стручан и као менаџер у социјали, али и добар познавалац стања у социјалној заштити говори и податак да је Горан Петковић именован за члана радне групе Министарства социјалне заштите за израду новог Закона о социјалној заштити.

 


# Горан Петковић дом смена Кулина управни одбор Војкан Станојевић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима