Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Општа болница од почетка године утрошила медицинска средства и лекове колико би у редовним околностима утрошила за шест месеци

rss

30.03.2021. Општина Алексинац

Данас је у сали Скупштине општине Алексинац одржана 24. седница Штаба за ванредне ситуације.

Фото: Општина Алексинац

Према извештају, у периоду од 15. марта до 30. марта 2021. године, у Дому здравља и Општој болници тестирано је укупно 2.406 пацијената, од којих је 876 позитивно на присуство вируса "Covid 19".

Према извештају др Вујошевића, Општа болница је од почетка године утрошила медицинска средства и лекове, колико би у редовним околностима утрошила за шест месеци. Договорено је да се за додатна средства обрате Републичком фонду за здравствено осигурање и Министарству здравља, а затим и Општинском кризном штабу.

ЈКП „Комуналне услуге“ вршеће дезинфекцију по плану и програму прописаних мера за спречавање настанка и ширења инфекције изазване вирусом "Covid 19".

Директорка ПУ "Лане" Виолета Поповић известила је чланове Штаба, да је по налогу епидемиолошке службе затворена група у Дражевцу.

Чланови Штаба доставиће Општинском већу општине Алексинац препоруку на разматрање, према којој се предузетницима који обављају угоститељску делатност и закупци су јавне површине опредељене за поставаљене летњих башти, неће наплаћивати накнада за заузеће у трајању од три месеца.


# Виолета Поповић седница штаб за ванредне ситуације Општа болница
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима