Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Проблем превоза ученика из Дражевца дошао до Владе, решење променом Закона

rss

02.01.2016.

Након писања нашег портала и други медији су извештавали о томе.
Овај проблем је на крају дошао и до Вларе Републике Србије, која је одлучила да реши овај проблем.

Проблем превоза ученика из Дражевца дошао до Владе, решење променом Закона

Влада Србије усвојила је закључак по коме ће ученици из Дражевца имати бесплатан превоз који ће им у овој школској години обезбедити општина Алексинац у којој имају пребивалиште.

Такође, Влада је дала налог Министарству просвете, науке и технолошког развоја да припреми нацрт закона који ће сагледавати овакве школе и ситуације, преноси портал ЈугМедиа.

Наиме, ученици из Дражевца су похађали наставу у најближој школи у нишком селу Доња Трнава, али је био проблем што се она налази на територији друге локалне самоуправе па је било недоумице ко треба да им плаћа превоз.

Алексиначка локална самоуправа је финансирала превоз ових ученика, на исти начин као што се ради са ученициима који се школују на територији општине.

Међутим, налазом ревизора, ово је означено као неправилност и наложено општинским властима да прекину са том праксом.

Након овога ученици и родитељи су одржали неколико протеста, а пар пута су на наставу одлазили пешице.

„Нисмо решили само наш проблем, него смо иницирали промену закона. Пресрећан сам што смо после 364 дана борбе и неизвесности добили некакво решење. Захвалио бих се свима који су помогли, начелнику Школске управе Гејо Драгану, градоначелнику Зорану Перишићу, већницима Михајлу Здравковићу и Светозару Алексићу, Управи за образовање, родитељима и наравно свима вама – медијима који сте нас подржавали и извештавали о овом проблему све време. Без вас, никада се ово не би десило, изјавио је директор школе „Бранислав Нушић“ Марко Ристић.


# превоз општина Дражевац школе Доња Трнава Марко Ристић Бранислав Нушић ОШ Бранислав Нушић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима