Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Пуштен у рад дограђени део "Ланета" у Буцековој

rss

24.05.2012. Извор: Општина, Синдикат, Радио Алексинац

Предшколска установа "Лане" данас је, у присуству бројних званица, посетилаца и медија, сечењем славског колача прославила славу Св. Ћирило и Методије, као и отварање новог дограђеног објекта у Буцековој.

Пуштен у рад дограђени део

Нови објекат у Буцековој улици у Алексинцу заједнички је пројекат општине Алексинац, Савеза Самосталних Синдиката општине Алексинац и грчког синдиката друштвених делатности АДЕДИ, којим је Предшколска установа "Лане" добила простор за нове три групе деце.

"Доградњом објекта у Буцековој решиће се дугогодишњи горући проблем ове установе, смештајни капацитет, који до сада није задовољавао потребе родитеља на нивоу нашег града." - истакао је председник општине Иван Димић.

Данашњој свечаности отварања поменутог објекта присуствовали су и представници Савеза синдиката грчких државних службеника АДЕДИ, на челу са председником Константиносом Цикрикасом.

Иначе, укупна вредност овог пројекта је око 10 милиона динара, а извођач радова је "Неимар пројект" из Ниша. Како су истакли представници грчког синдиката АДЕДИ ова помоћ резултат је сарадње грчког и алексиначког синдиката која датира од ’99. године, као знак солидарности са градом пострадалом током НАТО бомбардовања.

Председник општине је изразио захвалност у име грађана општине Алексинац на указаној подршци и нагласио да је ово још један конкретан доказ успешне сарадње коју општина Алексинац годинама негује са грчким народом и институцијама.



# председник општине Иван Димић општина синдикат НАТО
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима