Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Привремене мере најизвесније

rss

04.11.2008. Извор: aleksinac.blog.co.yu

Алексиначка политичка сцена се умногоме мења из дана у дан. Дојучерашња коалиција која је бројала 39 одборника се у потпуности распала.

Привремене мере најизвесније

Раскол СРС је закомпликовао могуће решење јер се 13 одборника СРС определило и приступило СНС. Проблем је постао још већи јер са листе од 55 одборника СРС само њих 5 желе да преузму мандат па је настао проблем како убедити још 8 одборника да преузму мандат СРС. По изјавама челника странака најизвеснији пут је пут привремених мера и скорашњих превремених локалних избора у Алексинцу. Свесни свега тога поједини функционери су кренули у што брзе запошљавање својих чланова пре него што привремене мере ступе на снагу. Само у последњих 24 часа дошло је до експресног запошљавања нових радника којима су дати уговори за стални радни однос.

Тенденција свих постављених директора је да у што краћем року запосле своје страначке активисте али је и то изазвало негодовање појединих представника власти јер су свесни да ће се те информације умногоме користити у будућој предизборној кампањи.

Све то време се воде и активни преговори међу представницима ДС, ДСС, Г17 и СПС о томе како пронаћи излаз за ово хаотично стање у граду. Могућност договора је сведена на минимум тако да се поставља питање да ли ће седница 11.11.2008. године уопште имати кворум за рад и одлучивање па је готово извесно да ће због неизгласавања буџета већ у децембру месецу у Алексинцу бити уведене привремене мере.

Таква информација највише радује представнике новоосноване СНС јер ће тиме показати своју снагу на локалу али и добити могућност да у некој будућој коалицији партиципирају у власти.


види још:
http://www.aleksinac.net/vesti/demokrate-traze-uvodjenje-privremenih-mera.html
 


# Алексинац вести
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима