Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Прекршајни суд је решио два предмета против наводних организатора протеста и оба је одбацио

rss

03.02.2022. Јужне вести

Од 20 полицијских захтева за покретање прекршајног поступка, који се односе на недавне еколошке протесте у Нишу и Алексинцу, нишки Прекршајни суд је решио 2 предмета и оба је одбацио јер, како образлажу, радња описана у захтеву није прекршај. Од укупно 83 захтева за судско одлучивање по прекршајним налозима, ван снаге је стављено њих 5, а разлог је тај што полиција није у року доставила доказе.

Фото: архива

Прекршајном суду је нишка полиција поднела је 17 захтева за покретање прекршајног поступка, док је алексиначка полиција поднела 3. Сви окривљени се терете да су организовали окупљање без пријаве надлежном органу.

Даље, у два случаја, окривљени се терете да су својим понашањем нарушавали јавни ред и мир, за који прекршај је прописана новчана казна у износу од 10.000до 150.000 динара, а уколико је прекршај учињен у групи прописана је казна затвора у трајању од 30 до 60 дана или рад у јавном интересу. Један захтев је поднет од стране полиције због сумње да се окривљени у својству пешака кретао и задржао на коловозу, за који прекршај је прописана новчана казна у износу од 5000 динара - наводе из Суда.

Од тога, нишки Прекршајни суд је до сада решио два предмета и одбацио захтеве за покретање прекршајног поступка, јер, како наводе, радња описана у захтеву није прекршај.

Такође, Прекршајном суду у Нишу поднето је укупно 83 захтева за судско одлучивање, по прекршајним налозима које је издала нишка полиција, њих 30 и 53 које је поднела алексциначка полиција. Из Суда саопштавају и да се у прекршајним налозима најчешће ради о кретању пешака преко коловоза.

Због тога што полиција није у року отклонила недостатке и доставила доказе, Суд је одбацио 5 захтева за судско одлучивање и ставио ван снаге прекршајне налоге.

Подсетимо, нишка полиције је и против Јелене Милошевић из странке Слободе и правде, поднела прекршајни налог због кретања на коловозу, али га је Суд ставио ван снаге.

Извор


# Алексинац Ниш екологија полиција протест
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима