Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Зелена странка: Стефановић да гарантује безбедност активисти Остојићу

rss

31.05.2019. Данас

Зелена странка позвала је тужилаштво и полицију да у најкраћем року открију починиоце који су запалили аутомобил стоматолога, новинара и активисте Душана Остојића, као и да саопшти њихова имена јавности и што пре их уз одговарајућу кривичну пријаву предају органима правосуђа ради изрицања казне.

Фото: МУП

Како се истиче у саопштењу ове странке, од полиције сетражи да Остојићу додели полицијску заштиту, јер постоје индиције да му је угрожена безбедност и да паљење аутомобила представља акт застрашивања.

– Индикативно је то што је Остојићев аутомобил изгорео због његове борбе против сече дрвореда у центру Алексинца. Реч је о чистом бандитизму. О криминалном акту  недопустивом за цивилизовано друштво, који представља опасну претњу и опасну поруку, која Остојића треба да заплаши и примора га да одустане од активизма. Зато очекујем да министар унутрашњих послова, Небојша Стефановић, осуди овај криминални чин и гарантује заштиту Остојићу – рекао је Горан Чабради, председник Зелене странке и народни посланик.

Зелена странка је 10. маја од Општине Алексинац захтевала да на основу Закона о приступу информацијама од јавног значаја јавности достави доказе да су стручњаци несумњиво утврдили да постоје оправдани разлози за сечу 45 стабала у центру града.

Како одговор није достављен, истиче се у саопштењу, Зелена странка ће податке тражити од повереника за информације од јавног значаја, а у крајњем случају ће се обратити суду.

Извор: Данас.рс


# Душан Остојић аутомобил пожар Небојша Стефановић сеча стабала главна улица Данас Зелена странка
@zubarcina @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима