Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

СНС: За коалиционе партнере нема пролазних места на листи?

rss

03.02.2016. Д. Остојић

Српска напредна странка у Алексинцу је до детаља устројила своју страначку армију.
Тачно се зна подела свих улога у предизборном тиму.
До детаља је урађена и листа за локалне изборе, или боље рећи нацрт списка одборничких кандидата.

СНС: За коалиционе партнере нема пролазних места на листи?

Оно што се у незваничним разговорима може чути јесте да је посао око састављања листе био изузетно тежак:

"Како и не би био тежак када листа има само 55 кандидата, а одбор СНС у Алексинцу преко 4.500 људи. Уз све то треба додати и списак од 5 коалиционих партнера чије захтеве треба испоштовати, са бар једним одборником. У појединим изборним јединицама смо имали и 25 кандидата за одборника." истиче Александар Ђ.

Трагом ове вести дошли смо до појединих занимљивих података. Наиме првих 40 места на листи намењени су искључиво за кандидате са чланском картом СНС. Тек од 40 до 55 места биће простора за одборнике Покрета социјалиста, Нове Србије, Уједињене сељачке странке, Покрета снага Србије и партије Расима Љаљића. У преводу би то могло да значи да ће коалиције дефинитивно бити али пролазних места за одборнике ће тешко бити.

"Став руководства је да на листу треба да иду само проверенени кадрови СНС. Пошто постоји опасност да уколико СНС не освоји 40%, дође до удруживања свих осталих партија против СНС-а, одлука је да се заштитимо тиме што ће коалициони партнери добити места од 40. до 55. на листи. С друге стране њихови интереси биће намирени касније, у мандату наредне власти, када ће коалициони партнери моћи да рачунају на директорска места и чланство у управним одборима." истиче наш саговорник.


# СНС Покрет Социјалиста избори НС Нова Србија Уједињена сељачка странка УСС ПСС
@sns_aleksinac @poksocijalista @SrbijaNova @seljacka @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима