Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Tражимо увођење закона о украденим бебама

rss

11.01.2014. Двери Српске

Двери и Удружење: Родитељи несталих беба захтевају од надлежнх институција траже да хитно реше аферу несталих беба, а на медије апелују да испуне своју улогу обавештавања јавности.

Tражимо увођење закона о украденим бебама

Покрет Двери подржава иницијативу Удружења: Родитељи несталих беба Србије да се уведе закон о украденим бебама којим би се регулисао статус бебе као идентификованог грађанина и на тај начин елиминисала свака сумња да је беба нестала, изјавио је данас, на конференцији за медије, Радован Тврдишић, члан Старешинства Покрета Двери.

У Србији је у последњих 40 година нестало више од 10.000 беба, а Јавном тужилаштву у Београду поднето је више од 1.500 кривичних пријава од којих, због корупције у тужилаштву, ниједна није процесуирана, нити је донета било која пресуда, изјавио је Владимир Чичаревић, председник Удружења: Родитељи несталих беба Србије.
Закон за који се залажемо омогућиће ретроактивно процесуирање свих случајева и кажњавање починилаца, јер мајчинство не може да застари. Двери и Удружење: Родитељи несталих беба захтевају од надлежнх институција траже да хитно реше аферу несталих беба, а на медије апелују да испуне своју улогу обавештавања јавности.

Информативна служба Покрета Двери


# Двери
@SPDveri @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима