Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Свете ми се јер сам члан ДС-а!

rss

14.07.2015. Д. Остојић

Томислав Стевановић тврди да је жртва политичког прогона, да је његова породица кажњена само зато што је он био одборник ДС-а у локалном парламенту и председник МО ДС Алексинац

"Уместо на мени, локална власт у Алексинцу се свети на мом сину. Дали су му превремени отказ и на његово место запослили два радника за стално. Све је почело у моменту преузимања власти коалиције око СНС-а. У том периоду мој син је имао важећи уговор о раду у ЈКП "Комуналне услуге" Алексинац. У то време коалиција око ДС-а губи власт, а на власт долазе кадрови напредњака. Ја сам тада био одборник ДС и нисам прешао у СНС и могу слободно рећи да ме је то коштало прогона који је уследио. Након што су напредњаци преузели власт, мом сину прекидају радни однос, дају му отказ уговора о раду у четвртак, а у уторак на то радно место примају два нова радника за стално." 

"Покренуо сам судски спор, и пресудом је отказ уговора о раду проглашен незаконитим, али мог сина до данас не враћају на посао иако је прошло две године. Жалио сам се и Апелационом суду, а тренутно је поступак жалбе код Уставног суда Републике Србије." 

"Мој син је дискриминисан само зато што му је отац члан ДС-а, и није желео да прелети у табор напредњака." истиче г. Стевановић. 

У ЈКП Комуналне услуге никога нисмо могли да добијемо за коментар, док у Уставном суду тврде да је поступање по овом предмету у току и да, до коначне одлуке, не могу да нам дају званичне изјаве о предмету. 

Стевановић још каже да је поступак према његовом сину озбиљна политичка одмазда, али тврди да ће и поред тога користити сва правна средства да докаже правду. 

"Борићу се и до Стразбура ако треба" тврди Стевановић.

 


# СНС ДС Комуналне услуге ЈП чланство Томислав Стевановић Комуналне услуге ЈП
@sns_aleksinac @demokrate @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима