Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Смењени директори СПС-а

rss

21.06.2012. Извор: Радио Алексинац

У раду општинског парламента ништа ново, само су се промениле позиције појединих одборника у зависности од тога да ли су у овом сазиву у опозицији или у владајућој коалицији.

Смењени директори СПС-а

На самом почетку седнице се скоро сат времена расправаљало о томе да ли су сви одборници били обавештени о сазивању друге седнице 4. јуна.

Наиме, опозиција је тврдила да њихови одборници нису били обавештени о сазивању седнице на којој се гласало за председника општине Алексинац и општинску владу, чиме је, по њиховој оцени, председник Скупштине прекршио пословник.

Власт, с друге стране, тврди супротно и упућује одборнике опозиције на ресорно министарство и Уставни суд како би потврдили те оптужбе.

Одборник УРС-а, Грујица Вељковић, је рекао председнику Скупштине, Милану Вељковићу, из ДС-а да се у овом мандату, у коме је председавајући Скупштине, другачије понаша у односу на прошлли мандат када је, као и он, био у опозицији и замерио му што сада не штити права одборника. Вељковић је одбацио те тврдње.

Председник општине Алексинац, Иван Димић, је напоменуо да су и раније у истом дану сазиване по две седнице, а да се слична ситуација десила и када је председник општине постао лидер сада опозиционог СНС-а, Ненад Станковић.

Станковић је реплицирао казавши да се овде не ради о пракси сазивања две седнице у истом дану, већ да владајућа већина није искористила прво заседање да обавести опозиционе одборинике, који су раније напустили конститутивну седницу.

Наравно, највише пажње привукле су оне тачке дневног реда које су се односиле на кадровска решења. Оно што се могло приметити је да су на удару били кадрови СПС-а, јер су промене извршене само у појединим јавним предузећима и установама, које су, по претходној коалиционој подели, припала СПС-у.

Вероватно ће коренитије промене у јавним предузећима и установама бити извршене на првој седници после летње паузе, када ће се коначно знати да ли ће се ова новоформирана већина усталити или ће због формирања републичке владе доћи до промена у садашњем саставу власти у Алексинцу.

У Јавном предузећу за путеве и стамбено-комуналне делатности уместо кадра СПС-а, Драгослава Ненадовића, дипломираног економисте, за директора је, на предлог ДСС-а, постављен Милан Станојевић, дипломирани инжењер грађевине.

Како Радио Алексинац сазнаје, Станојевић је радно искуство после дипломирања стицао и у Русији.

Још један кадар СПС-а, директорка ОТИС-а Милена Максимовић, смењена је, а на тој функцији ће се, за сада, наћи Горан Николов (ДСС), који је и био запослен у ОТИС-у као стручни сарадник.

Своје кадрове Демократска странка није дирала током овог заседања, али је због коалиционог договора са ПУПС-ом померила Соњу Ђорђевић, наставника разредне наставе, са места в.д. директорке Центра за културу и уметност у Алексинцу на место в.д. директорке градске библиотеке „Вук Караџић“.

Соња Ђорђевић је тамо преузела дужност од Владана Вуксановића, иначе кадра НС-а.

Нова директорка Центра за културу и уметност је Снежана Здравковић из Алексинца.

Осим што су изабрани нови управни и надзорни одбори у јавним установама и предузећима, било је промена и у школским одборима.

Пажњу заслужује и именовање новог Управног одбора Фонда за развој пољопривреде општине Алексинац.

Наиме, разрешен је стари УО на челу са Радомиром Стојановићем, док ће нови УО предводити Младен Крстић из Алексинца.

На овом заседању су потврђени и мандати новим одборницима, а то су Златко Петровић, Јасмина Јевтић и Бранимир Ђорђевић из Алексинца, као и Јасмина Ђрођевић, Новица Аритоновић из Житковца и Војкан Вукић из Добрујевца.


# председник општине Иван Димић Милена Максимовић Грујица Вељковић Ненад Станковић Радио Алексинац Војкан Вукић Златко Петровић Уставни суд надзорни одбор Новица Аритоновић Младен Крстић Вук Караџић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима