Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Саопштење председника ДС Алексинац, Бобана Ранђеловића

rss

04.06.2014. Бобан Ранђеловић

У редакцију је стигло писмо којим се Бобан Ранђеловић, председник алексиначких демократа, обраћа јавности.
Писмо преносимо у целости.

Саопштење председника ДС Алексинац, Бобана Ранђеловића

Поштовани грађани, за оне који још увек незнају, моје име је Бобан Ранђеловић, дипломирани сам инжењер Електронског факултета у Нишу и од децембра месеца сам председник општинског одбора Демократске странке у Алексинцу.

Овај текст сам почео баш овако, из више разлога. Бићу један од кандидата за Вашег представника у локалном парламенту, стога је пожељно да знате ко сам. Намера је да се у наредном периоду кроз медије сви кандидати Демократске странке, што за представнике у локалном парламенту, што за функционере који се бирају, представе на овај начин.

Пратећи програм председника Демократске странке др. Бојана Пајтића, у делу који се односи на формирање „владе у сенци“, потпуно транспарентно ће свако од нас изнети програме свог деловања и начине решавања акутних проблема Алексинца.

Тим који стоји иза мене, се залаже, за спајање јавних предузећа и установа по принципу истородности и неопходности, чиме би се престало са поткусуривањем страначких договора преко директорских функција у овим установама. Неминовно би следила тачна прерасподела одговорности између новокреираних јавних предузећа и установа.

Следећи корак, било би потпуно комунално уређење града и приградских месних заједница, а удаљенија села би добила сопствена средства за уређење и решавање комуналних проблема, под строгом контролом локалне самоуправе.

Упоредо би текао и процес побољшавања услуга у здравству које финансира локална самоуправа (Дом здравља), али би се и ишло на побољшавање укупног јавног здравља на територији целе општине, нарочито код особа лошијег материјалног стања.

Неки од социјално угрожених категорија становништа би могло бити збринуто кроз увећање обима посла у јавном предузећу које би било задужено за чистоћу, зеленило, одржавање споменика, паркова...

Неопходно би било и креирати посебну групу „мајстора“, који би мање интервенције (радове) у свим јавним предузећима и установама које се финансирају из буџета, радили из сталног радног односа, а не да се увек иде преко братско-партијских „јавних набавки“.

Мислим да је крајње време да се неко позабави и завршетком школе „Љупче Николић“, решавањем огромног комуналног проблема у виду „Пиваре“, завршетком пута – обилазнице поред Моравице, припрема и уређење земљишта за потребе потенцијалних инвеститора, касарном, ПИКовим магацинима и преосталом земљом, реорганизацијом рада локалне самоуправе, питањем безбедности у граду, обезбеђивања инвеститора, омогућавање локалним предузетницима развој, уређење Бованског језера, спречавање дивље градње,....

Нажалост огроман број проблема захтева и људе који могу са њима да се носе. Користим ову прилику и да младе, поштене, одговорне, људе са идејом и жељом да је остваре, позовем, не да постану наши чланови, већ да буду део програма који ће ОО ДС у Алексинцу промовисати у наредном периоду, а који ће се односити на рад локалне самоуправе, јавних предузећа, установа.

Свим грађанима општине Алексинац желим срећан Дан општине


# ДС Бобан Ранђеловић Дом здравља школе дан општине
@demokrate @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима