Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Саопштење младих социјалиста

rss

24.06.2011.

СПС алексинца наставља своје појачане медијске активности, овог пута, са саопштењем младих социјалиста.

Саопштење младих социјалиста

Социјалистичка партија Србије је на 8. Конгресу, можда по први пут од оснивања СПС, на суштински начин схватила улогу младих у политичком животу и по први пут дала недвосмислено поверење младима да активним учешћем у раду партије на најодговорнијим позицијама, у органима и форумима буду носиоци природне смене генерација.

У предходном периоду, интерес младих за СПС није био задовољавајући. Пропаганда, сатанизација СПС и најодговорнијих људи у партији, медијска блокада, директна су последица да је интересовање младих за СПС било маргинализовано. Поред тога,један број младих био је ангажован у СПС. Истине ради, ангажовање младих било је најинтезивније у изборним активностима. Млади су били основна полуга у пропагандним активностима партије, кроз извршавање одговорних задатака: од дељења фолдера, лепљења изборних плаката до директних разговора са грађанима на трибинама и конференцијама.

Ми млади своје место и улогу у СПС не видимо само у изборним активностима. Наше ангажовање у складу са нашим знањима, еланом и младошћу, у далеко већој мери је потребније Социјалистичкој партији Србије у целини, као и у општинском одбору СПС. Имамо идеје, жељу и вољу да своје креативне способности ставимо у функцију партије и афирмисања програма Социјалистичке партије Србије. Социјална правда, стварање друштва једнаких шанси за све, бесплатно школовање, лечење и могућност исказивања својих талената у свим областима друштвеног живота основна су начела која нас младе окупљају око СПС.

Поштовани социјалисти,

Правилником о организацији Социјалистичке омладине створене су могућности да се и ми млади у општинском одбору СПС Алексинац организујемо по нашој мери и испољимо активност према сопственим склоностима. Општински одбор ће нам пружити шансу да се окупљамо, износимо програме деловања и активно учествујемо у политичком, културном и спортском животу. Општински одбор је опредељен да млади буду заступљени у проценту од 20 % у свим органима партије и то Општинском одбору, Извршном одбору, месним одборима и сл.

Наша активност биће једини услов ангажовања у вршењу најдоговорнијих дужности у партији. Нико ко није исказао активност не може бити предлаган и биран у органе партије. Бираћемо без утицаја старијих своје органе и тела која ће руководити организацијом младих социјалиста. Да ово није само обећање, показале су и предконгресне активности , када су млади изабрали сами своје делегате 8.Конгреса и сами изабрали свог члана Главног одбора СПС. Са таквом политиком наставиће се и у наредном периоду. Млади ће увек бити на затвореној листи и увек ће своје представнике бирати сами.

Такође, Општински одбор нам омогућује да активно, са нашим програмима, учествујемо у обновљеном раду „Арт клуба СПС“. Исказивањем талената у култури можемо веома позитивно да утичемо на однос грађана према СПС.

Велики број младих укључен је и у активности нашег Форума жена. Кроз акције добровољног давања крви, озелењавања школских дворишта и сл. млади су били носиоци ових активности.

На иницијативу младих, већ две године организујемо припрему свршених ученика осмогодишње школе за упис у средње школе. Наши млади професори својим волонтерским ангажовањем учествују у овом програму, који је оригиналан и који изазива огромно интересовање грађана.

Поверење Социјалистичке партије Србије у младе, гаранција је да ће се наши бројни планови остваривати, идеје уважавати. Како ни СПС без нас нема будућности, тако ни ми без политичког искуства и организационих усмерења, не би били у могућности да се искажемо у промотерству социјалистичке идеје и програма који је вековна тежња највећег броја људи на планети земљи.

Позивамо све чланове, симпатизере и младе људе општине Алексинац да се активно укључе и дају свој допринос раду Социјалистичке омладине Алексинца.


Коментара: 0


# СПС школе
@socijalisti @ 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима