Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Распуштен одбор Демократске странке

rss

27.01.2013.

Након вишегодишњег нагађања и најава да ће општински одбор алексиначких демократа бити распуштен то се и догодило.

Овог пута, након одлуке Главног одбора ДС да ће бити распуштени сви одбори који имају лише резултате на претходним изборима.

Новоименовани повереник је Стојан Николић из Београда

Распуштен одбор Демократске странке

Након распуштања нишког одбора, потом пиротског, на ред је дошао и алексиначки одбор демократске странке. Од петка алексиначке демократе води Стојан Николић, функционер ДС-а из Београда.

Последњих пар година у алексиначком ДС-у је било јако турбулентно. Велики број чланова странке је отишао у СНС, док је други део чланова странке одлучио да се пасивизира.

Демократска странка већ годинама бележи слабе резултате у алексиначкој општини. Разлог томе неки виде у томе да је бирачко теле наклоњеније патриотским опцијама, а други у томе што се дизала велика прашина на седницама ОО ДС Алексинац и око њега.

Једине добре резултате ова странка је остварила још 2001. године, када је освоји власт у алексиначкој општини.

Да ли ће нови повереник успети да поврати велики део чланова који су напустили странку, као и део симпатизера који су се приклонили СНС-у, остаје да се види. За сада је сигурно да ће СНС још дуго бити најјача политичка опција у општини Алексинац.

У алексиначком одбору одавно нема оснивача, једино је остао проф. Драгољуб Цветковић. Сви остали су се углавном пасивизирали. На поверенику је да изгради срушено поверење у ову странку и иницира изборну скупштину која ће донети ново руководсто ДС у Алексинцу, а можда и квалитетнију политичку понуду.

Коментара: 4


# СНС Стојан Николић ДС Драгољуб Цветковић Милан Вељковић
@sns_aleksinac @demokrate @ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-0)

  Sava Savanović 27.01.2013.
  Samo novi ljudi da dođu. Mladi, nekompromitovani, obrazovani i da se aktiviraju ugledni, pošteni stari članovi. Kakav, bre, povratak preletača, kakav Cvetković. Pa on je imao trista funkcija. on se samo femka a daleko od toga da je cvečka. Jok, vratite Milosavljevića i Kovandžića pa oni su upropastili DS u Aleksincu!

 • (+0) (-0)

  milic 28.01.2013.
  sad micko moze da duva frulu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • (+0) (-0)

  Tihomir 30.01.2013.
  Ako su taj Dejan i taj miloš budućnost aleksinačke političke scene, ja sam budućnost galaksije. Pa taj Dejan bre preleteo u povampirene radikale (sns), kažete oni obrazovani i pametni!? oni bre dve rečenice ne znaju da sastave. Domanoviću ustani iz mrtvih i piši Stradiju 2!

 • (+0) (-0)

  slobodan j. 04.02.2013.
  Oni jesu svetla tacka ovog grada..Svaka cast momci!Samo mogu da Vam zavide !!velika podrska i pozdrav!!


[ Додај коментар ]

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима