Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Преокрет значи нови модел живота

rss

01.05.2012. Аutor : S.Radović |

Кандидат за председника Србије и лидер "Преокрета" Чедомир Јовановић поручио је у Алексинцу да ће људи у сваком месту у Србији моћи да живе боље онда када буду могли да утичу на локалну политику и да на тај начин створе услове за организовани живот.

Чедомир Јовановић
- Од када знамо за себе та политика је горка, мучи нас. Ми смо људи који тумарају од данас до сутра. Најнесрећнији смо европски народ јер не можемо да кажемо који је циљ нашег живота и како бисмо могли да решимо проблеме. Несрећни смо не зато што смо неспособни, већ зато што својим животима плаћамо цену лоше и неодговорне политике - рекао је Јовановић.

- Када ће Алексинац бити бољи? Када ми победимо, а ви нам не продате ваше гласове. Када ви будете могли да одговорите на питање шта је циљ вашег живота. Какве нам школе требају? Да видимо шта ћемо са старима. Дајте да помогнемо једни другима. Старији су стварали овај свет, а сада живе у његовим рушевинама - поручио је Јовановић.

- Промена је мало, то значи оде један, дође други, а преокрет значи нови модел живота и то је могуће урадити. Успео је преокрет, ви и овде у Алексинцу то најбоље знате. Круни се тај бедем око нас. Данас нас више та прошлост не дели. Сви су у међувремену постали свесни ње. Нико од нас нема право да лични интерес стави изнад наших живота. Ми морамо да створимо нови свет и то је обавеза наше генерације - додао је лидер Преокрета

Политичари, како је рекао, морају да стварају политичке предуслове за нови живот.

- Ми смо поцепани као личности. Да не будео више такав народ. Милион људи је отишло из земље, а нико није ставио прст на чело да се запита зашто је то тако. На сваком месту срећемо дивне људе, добар свет. Шта траже људи у овој земљи? Само да раде. Ако се не разумемо, хајде да разговарамо о плановима - напоменуо је Јовановић.

Сваки човек је, како је рекао Јовановић, потребан како би се урадио заједнички посао и како би Србија постала организована и уређена земља.

- Да доведемо у ред сами себе. Да кажемо да за Алексинац морамо да имамо план. Не можеш да имаш модерну политику, а средњовековну државу. Него ред. Четири године су земљу водили на лош начин. Рекли су да ће криза проћи, па да је криза шанса, па онда да је сваку свињарију у земљи одговорна криза - подсетио је Јовановић.

Лидер "Преокрета" указао је да један град не може да има будућност уколико из њега за 10 година оде 3.000 људи и додао да то мора да се промени.

Трнавчевић: Преокрет доноси бољи живот

Кандидат за народног посланика коалиције "Преокрет" Захарије Трнавчевић рекао је у Алексинцу да ће та коалиција, уколико после избора буде учествовала у новој влади, тражити да се донесе стратегија развоја пољопривреде, да се донесе одговарајући аграрни буџет, оснује развојна банка и да шанса младим пољопривредницима.

- Сва налазишта ће бити исцрпљена, али ће сунце и природни извори енергије увек опстајати. Ми до сада нисмо били продуктивна земља зато што се њом лоше управљало. Ако се овде буде радило као што се ради у Европи, овде ће се и живети као у Европи - рекао је Трнавчевић у Алексинцу.

- Позивам вас да 6. маја не останете код куће, да изађете на биралишта и запитате се ко је одржао, а ко није. Уколико се догоди преокрет, почеће не преко ноћи, али ће почети другачији и бољи живот - поручио је Трнавчевић.

Он је грађанима пожелео да 6. маја ставе тачку на агонију безнађа и започну нови и другачији живот.


# школе
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима