Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Председник скупштине у Данској а принудна управа на вратима

rss

27.11.2008.

Председник скупштине у Данској а принудна управа на вратима

Алексинцу најозбиљније прети увођење принудне управе.

Иако је пре две недеље седница била три пута у току дана заказивана до почетка седнице није дошло услед недостатка кворума.

Председник СО Алексинац Иван Димић је у трећем покушају почетак седнице одложио до даљњег. Иако је проблем са кворумом паралисао рад скупштине, суштински гледано читава општинска администрација у Алексинцу се претворила у општи хаос јер се међу локалним функционерима много више води рачуна о политичким договорима везаним за могуће коалиције пред следеће изборе. Доводи се у питање и изгласавање ребаланса буџета општине јер уколико до изгласавања ребаланса не дође постоји могућност да близу 250 радника остане без плата за један дужи временски период.

И поред тако проблематичног стања председник СО Алексинац Иван Димић није пропустио прилику да о трошку општинског буџета заједно са 4 своја политичка саборца из ДСС отпутује у Данску на 5 дана.

Посета је била везана за обуку општинских функционера за писање пројеката за донације приступних фондова Европске уније.

Један део коалиционих партнера ДСС-а је оштро осудио такво понашање председника СО Алексинац критиком да је потез трошења општинског новца за путовања у иностранство у време како политичке тако и финансијске кризе општине Алексинац у најмању руку шамар свим грађанима општине Алексинац у којој је број незапослених достигао бројку од 7100 радника.


# Иван Димић СО Алексинац
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима