Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Посланици гласају без мозга

rss

04.01.2011. Блиц

Усвојивши два међусобно потирућа амандмана на измене Закона о ПДВ-у, посланици Скупштине Србије показали су се не само као пука гласачка машина, него као потпуно нефункционалан државни апарат. Као врхунац бруке, владајуће странке су, како „Блиц“ сазнаје, усвојиле ова два амандмана упркос упозорењима од стручних служби да је то што чине потпуно бесмислено јер тиме неће ништа изменити.

Посланици гласају без мозга
У владајућој коалицији одговорност сваљују на шефове посланичких група

Председник Борис Тадић је одбио да потпише закон и вратио га на поновно разматрање како би се амандмани ускладили с буџетом за следећу годину.

До тада ће, кажу, важити стари закон о ПДВ-у. Интересантно је да ниједан посланик са којим је „Блиц“ контактирао није знао да одговори како је до ње дошло, сем да је грешка техничке природе.

Упркос томе што је јасно да је до ове срамотне грешке могло да дође само због њихове незаинтересованости, бахатости и устаљеног обичаја да законе усвајају у последњи час.

Триван: Реч је о техничкој грешци посланика који су желели да унапреде буџет и пратеће законе

Познато је, наиме, да је предлог измена Закона о порезу на додату вредност којим је првобитно требало да се ПДВ повећа са осам на 18 одсто на рачунаре, хотелске услуге и јужно воће најпре лоше скројен у Министарству финансија. Из тога се намеће да су посланици, желећи да поправе закон, механички гласали би ПДВ смањили на осам одсто, не размишљајући што су два пута подржали исти амандман.

Коначно, законски предлог је у неизмењеној верзији одбио да потпише председник Тадић јер је уочио да се пореска стопа од 18 одсто не уклапа у испланирани буџет.

Међутим, чињеница да ово није први пут да су парламент, али и Министарство финансија, непотребно потрошили и време и новац пореских обвезника, никог од њих није посебно узнемирила. Пожурили су да заврше са седницом и побегли на новогодишње празнике.

Коментара: 4


# буџет скупштина Борис Тадић
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-0)

  Zoran 05.01.2011.
  Бескичмењаци у Скупштини спроводе окупациони програм уништења Срба. Средства не бирају, па ни ПДВ није битан...

 • (+0) (-0)

  milan 05.01.2011.
  to su ti najveci lopovi u zemlji i najveca mafija svako od njih ima preko milion evra unistili su zemlju i doveli je do dna,milosevic je krao ali se imalo vise nego sada,ovi kradu a ne daju firme su unistili,vojsku i na kraj ce pobeci iz zemlje sa punim racunima u bankama

 • (+0) (-0)

  dragan 05.01.2011.
  zemlja je upropascena i svako se pita dokle ce ova mafija biti na vlast,nijedna fabrika ne radi a njih bas briga,kakav saric i ostali vlast je najveca mafija

 • (+0) (-0)

  Aca 20.09.2012.
  Poslanici bez mozga


[ Додај коментар ]

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима