Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Покрет социјалиста подсећа на "Видовдан"

rss

25.06.2015. Славиша Јовановић

ОО ПС Алексинац подсећа своје суграђане на дан који је велики историјски и верски датум и који је симбол Србије и српства, подсећа на Видовдан 2001. год. кад је СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ киднапован, као роб и у највећој тајности изручен од стране ДОС-ове квислиншке власти злочиначком суду у Хагу.

Покрет социјалиста подсећа на "Видовдан"

Његово изручење представља најтамнију страницу српске историје и то на Видовдан, најсветијем дану наше историје. Изручење од стране марионетске власти ДОС-а уследило је након преговора које су водили: Чедомир Јовановић, Бранислав Ивковић и Славица Ђукић Дејановић и њиховог обећања да неће бити испоручен иностранству, већ да ће му се судити у земљи.

Време је показало и сваким даном све више показује да је Слободан Милошевић устао у борбу против глобализма. Данас се генерални секретар Нато алијансе извињава за цивилне жртве аресије на СРЈ 1999. год. и напада на једну суверену државу. Својевремено су то правдали нападом на режим у Беораду, а данас је суштина све очигледнија да је то био напад на слободу и почетак новог империјализма у коме мале земље и народи не одлучују ни о чему. Потврђује се мишљење Слободана Милошевића да не бомбардују Србију због њега, већ због Србије. На жалост све што је урађено Слободану Милошевићу и српском народу урађено је уз подршку тзв. ДОС-а која је организована и финансирана од стране Запада.

Показало се да је трибунал политичко, а не правно тело и да је нереално очекивати да може донети правду. Зато је његово 5-о годишње тамновање
представљало подвиг. Знао је да не може да одржи себе, али је успешно бранио позицију народа и државе. Уставом се заклео и обавезао да ће бранити и чувати суверенитет и територијални интегритет своје државе што је и чинио на суђењу.

До краја се борио и упињао да докаже чињеницу да су САД на челу Нато извршиле криминални акт и агресију над СРЈ и да зато морају да одговарају.
Био је бирани председник Србије и СРЈ и први председник суверене државе који је изручен иностранству и убијен 11. 3. 2006. год. без осуде.

Његова борба сам против свих колико лична, толико је и национална. Њен исход ће оставити дубок траг у морално-политичкој свести, духовној снази и памћењу српског народа. Пред Хашким судом Милошевић није бранио себе, већ наш народ и нашу слободу!

 


# Славиша Јовановић Саша Покрет Социјалиста Хаг Чедомир Јовановић Слободан Милошевић НАТО Видовдан
@poksocijalista @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима