Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Петицију потписало близу 2000 Алексинчана

rss

14.03.2017.

Вест о отварању Прихватног центра за 450 азиланата део грађана општине Алексинац примио је са великим негодовањем.

Петицију потписало близу 2000 Алексинчана

Они су свој став исказали потписивањем петиције у оквиру које се јасно налаже представницима локалне власти да се изјасне против доласка азиланата у Алексинац.

У саопштењу које су тим поводом предочили јавности иницијатори наводе:

"Подносиоци Петиције биће искључиво ГРАЂАНИ ОПШТИНЕ АЛЕКСИНАЦ. ОО СРС Алексинац биће само техничка подршка грађанима при прикупљању потписа. Такође, позивамо све заинтересоване грађане из свих насељених места наше општине, привреднике и предузетнике, који желе да помогну у прикупљању потписа да се јаве на телефон 064/807-88-25.

Петицијом се захтева да се Скупштина општине Алексинац изјасни ПРОТИВ отварања прихватног центра за избеглице и азиланте на територији општине Алексинац и да упути Влади Републике Србије и Министарству рада, запошљавања и социјалне политике допис у коме се ПРОТИВИ отварању оваквог центра и да нећете дати сагласност за његово отварање на територији општине Алексинац.

Свесни смо да би отварање таквог центра у сваком погледу било штетно по грађане наше Општине, а поготову би имало негативан утицај на економски развој наше Општине."


# СРС избеглице азиланти петиција
@SRS_info @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима