Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Пет одборника ДС у Алексинцу прешло у ЛДП

rss

28.01.2014. Танјуг

Пет одборника Демократске странке (ДС) у Скупштини општине Алексинац прешло је у Либерално-демократску партију (ЛДП) и формирало самосталну одборничку групу, рекао је данас члан Председништва ЛДП Раица Милићевић.

Пет одборника ДС у Алексинцу прешло у ЛДП

Милићевић је, на конференцији за новинаре одржане у Нишу, рекао да се прелазак чланова ДС очекује и у другим срединама на југу и истоку Србије и то у Бујановцу, Брусу, Зајечару, као што се то, додао је, догађало у Нишу, Лесковцу или Власотинцу у претходном периоду.

Шеф одборничке групе ЛДП у алексиначкој скупштини је Милан Вељковић који је био дугогодишњи председник Општинског одбора ДС у Алексинцу и члан те странке око 15 година.

Милићевић и Вељковић су рекли да је основни разлог напуштања ДС што је та странка напустила политику Зорана Ђинђића и што ту политику у Србији данас доследно спроводи ЛДП и Чедомир Јовановић.

У алексиначкој општини на власти су Српска напредна странка, социјалисти са својим коалиционим партнерима и Уједињени региони Србије.

Од 10 одборника ДС у Алексинцу, у њиховим редовима остала су четири, рекао је Вељковић.

ЛДП на претходним локалним и парламентарним изборима није прешла цензус у Алексинцу, а Милићевић и Вељковић на наредним ванредним парламентарним изборима очекују добар резултат.


# ДС ЛДП Милан Вељковић Чедомир Јовановић
@demokrate @ldp @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима