Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Осуда претњи новинарима у Алексинцу

rss

26.12.2008. Р. Д. данас.рс

Осуда претњи новинарима у Алексинцу

Независно удружење новинара Србије најоштрије осуђује понашање општинског функционера у Алексинцу који је забранио новинару општинске РТВ Алт да снима емисије политичког карактера до одржавања наредне седнице локалног парламента, заказане за 29. децембар, на којој би, према најавама, требало да буду смењени директори јавних предузећа, међу којима је и РТВ Алт.

Новинари РТВ Алт су обавестили НУНС да је њихов колега јавно, пред осталим члановима редакције, изјавио да не сме доћи на снимање емисије (која је у шеми телевизије већдве године) јер, како је рекао, има породицу, школује сина и забринут је за своју егзистенцију. Он, из страха, својим колегама није саопштио име функционера који му је претио.

НУНС позива новинаре да не подлежу оваквим притисцима, већ да јавно осуде и именују оне који злоупотребљавају власт директно атакујући на слободу информисања и изражавања. НУНС такође позива локалну власт и одборнике у Скупштини општине Алексинац да јавно осуде и санкционишу овакво понашање свог функционера и обезбеде услове за несметан рад свим новинарима.

http://www.danas.rs/vesti/srbija/osuda_pretnji_novinarima_u_aleksincu.73.html?news_id=149272


#
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима