Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

ОО ДС: Саопштење за јавност

rss

12.03.2010. ОО ДС У Алексинцу

Општински одбор Демократске странке у Алексинцу желећи да од самих привредника сазна са којим проблемима се сусреће алексиначка привреда и како они виде у будуће своје и пословање свих привредних субјеката у нашој општини, организовала је у недељу, 7. марта 2010. године, састанак са групом привредника.

Алексиначки привредници су изнели опште, али и појединачне проблеме који оптерећују њихова пословања. На крају су формирали Иницијативни одбор који ће дефинисати даље организовање самих приврeдника и предложити активности које ће побољшати пословно окружење у нашој средини. Те активности нису под политичким патронатом ОО ДС и о њима ће више говорити сами првредници када оцене да за то има потребе и када је то у њиховом интересу.

Овом приликом ОО ДС у Алексинцу жели да истакне да су мотиви заказивањa састанка привредника били, пре свега, велика наша забринутост због веома лоше економске ситуације у нашој општини, која проузрукује све већу незапосленост и осећај бесперспективности како грађана, тако и привредника. ОО ДС у Алексинцу као одговорни политички субјекат је спреман организационо и кадровски да помогне алексиначкој привреди, а самим тим и грађанима, у остваривању боље комункације са ресорним министарствима и службама у њима које се баве проблемима инвестиција, привредног и регионалног развоја , без икаквох политиканства, и не дај боже политичког условљавања. ОО ДС у Алексинцу се и овом приликом залаже да се реч алексиначких привредника чује и да они буду креатори економског живота у општини, а ми људи из политике, сервис који ће помоћи у остваривању њихових контаката са инститорима где они могу да презентују своје ставове и интересе, а све у циљу превазилажењa економске кризе у општини и бржи привредни развој који би омогућио отварање нових радних места. Са отварњем нових радних места зауставићемо даље сиромашење грађана, пад животног стандарда и додатно пропадање саме средине.

Још једном истичемо да се ради о привредној, а не политичкој , иницијативи, што се може приметити и међу самим привредницима, где већина од њих политички није ангажована, а има и припадника и симпатизера других странака. Иницијатива ООДС Аексинац је усмерена ка оживљавању привредних активности, битних привредних субјеката наше општине а све у циљу бољитка за све грађане.

ОО ДС У Алексинцу


# привреда ДС незапосленост саопштење
@demokrate @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима