Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Одржана 10. седница СО Алексинац

rss

21.11.2012. Извор: Општина Алексинац

Одборници алексиначке Скупштине одржали су у понедељак десету седницу, а на дневном реду нашла се 31 тачка.

Као што је наш портал већ писао, изабран је нови члан општинског већа - Мирољуб Павковић.

Такође, одборници су вршиоце дужности директнора неких јавних предузећа именовали у директоре, чиме су грађани општине ускраћени да коначно добију директоре путем јавног конкурса.

Одржана 10. седница СО Алексинац

Након усвајања Дневног реда, присутнима у скупштинској сали обратио се председник општине Алексинац Ненад Станковић и поднео извештај о активностима између две Скупштине.

На самом почетку седнице, одборници алексиначке Скупштине потврдили су мандат одборнику Поповић Топлици, а потом су тајним гласањем изабрали новог члана Општинског већа, Мирољуба Павковића, након оставке Ивана Ђорђевића на ту функцију.

На јучерашњем заседању Скупштине, између осталог, усвојене су измене и допуне Програма пословања ЈП за путеве и стамбено комуналну делатност, План зимског одржавања општинских путева, улица и јавних површина у Алексинцу, измене и допуне статута Дирекције за урбанизам и изградњу општине Алексинац, ЈКП "Водовод и канализација" и Градског позоришта "Театар 91", Оперативни план за одбрану од поплава за воде реда ИИ општине Алексинац за 2013. годину, Локални акциони план за унапређење положаја избеглих, интерно расељених лица и повратника, као и Предлог решења о давању сагласности о поверавању на управљање водоводног система "Врело" ЈКП-у "Наиссус" из Ниша.

Осим поменутог, на десетој седници локалног парламента разматран је и усвојен предлог Извештаја о раду ПУ "Лане" за 2011/2012. год., али и предлог Програма рада за наредну годину.

Чланови локалног парламента усвојили су и предлоге решења да се садашњи вршиоци дужности директора ЈП за путеве и стамбено комуналну делатност, ЈКП "Водовод и канализација" и ЈКП "Комуналне услуге" именују у директоре поменутих предузећа.

На крају седнице одборници су усвојили иницијативу Славише Јовановића, одборника СО Алексинац, да се врате стајања и поласци на железничкој станици у Житковцу, на релацији Ниш-Београд и Београд-Ниш, током ноћи у периоду од 21.00 до 05.00 часова, а који су укинути 10. децембра 2011. године новим редом вожње Железнице Србије.


# председник општине Славиша Јовановић Саша Иван Ђорђевић Топлица Поповић Мирољуб Павковић Комуналне услуге ЈП Ненад Станковић Железнице Србије Театар 91 СО Алексинац
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима