Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Ниш је “скупа играчка”, зато је Вучић изабрао баш Сотировски

rss

22.08.2020. Нова

Драгана Сотировски, родом из Алексинца, избарана је за градоначелницу Ниша: први пут у историји, жена ће се наћи на челу трећег највећег града у Србији.

Фото: Фејсбук

Драгана Сотировски рођена је у Алексинцу где је завршила Педагошку академију. Дипломирала је на Географском факултету Универзитета у Београду, а мастер студије туризмологије завршила на Природно-математичком факултету у Нишу.

Као новинарка и репортерка добила је бројне награде, а 2011. је постављена на чело дописништва РТС из Ниша.

Оно што се из њене званичне биографиије може сазнати јесте и да је удата и мајка троје деце, да је носилац Златног ордена Ловачког савеза Србије за акцију спасавања дивљих коња на Власини, члан је Друштва лобиста Србије, од 2015. до 2017. била је члан Локалног антикорупцијског форума Ниша (ЛАФ-а), а до краја 2018. и председница Комисије за информисање Бугарског националног савета у Србији…

Вучић одлучује

Када је на ред дошло њено постављање на место прве жене Ниша, најпре је изјавила да ће о томе одлучити градски одборници. Убрзо је, ипак, променила плочу:

“Председник странке ће рећи и ко је заслужио и у кога можда има и највеће поверење да у овом тренутку буде први човек града Ниша”, рекла је Сотировски, у емисији “Између редова”.

Сотировски је рекла и да је Ниш “скупа играчка”, да је то трећи град по величини у Србији и да му треба одлучан човек који може да предводи све Нишлије и да заиста каже Београду шта је потребно Нишлијама, шта треба да се мења и на који начин и да не крије чињенично стање.

Не позивајте се на моје име 

Дана 27.12.2017. званично диже руке од новинарства и прелази у политику. Тог дана Влада Републике Србије именовала је Драгану Сотировски за начелницу Нишавског управног округа са седиштем у Нишу. Била је шести начелник Нишавског управног округа и друга жена на том месту.

“Молим ближе и даље рођаке, пријатеље, познанике, комшије, рођаке пријатеља, пријатеље пријатеља и познаника, некадашње и садашње колеге, кумове и оне који ме знају чак и само преко екрана, да се код других људи не позивају на мене у тражењу новчаних позајмица, посла, лекарских и адвокатских веза, политичког лобирања, банкарских жираната и слично! Истовремено, овим постом упозоравам све ФБ пријатеље на потенцијалну злоупотребу мог имена!!! Хвала на разумевању”, написала је Сотировски.

Искреност и изглед најважнији 

Говорећи о ономе што је најбитније у послу, навела је искреност, али и изглед.

“Искреност је мислим најбитнија. Ако верујете у оно што говорите, вероваће и вама. И став је битан. Чврсто стојите на својим ногама и јавно износите оно што мислите да је важно. Заборавите на то да сте познати, да сте јавна личност, да вас сви знају и препознају, поставите се као да сте један од тих људи који вам у том тренутку дају поверење и прате вас. Спустите се и на ниво најобичног човека. То је најбитније за утисак. И наравно, пристојност која подразумева гардеробу, шминку, фризуру”, навела је тада Сотировска.

Извор


# СНС Александар Вучић Ниш Влада Републике Србије Драгана Сотировски
@sns_aleksinac @avucic @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима