Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Неправилности на изборима у Алексинцу?

rss

09.05.2012. Извор Јужне вести

Према тврдњама Алексиначког покрета за промене на бирачком месту број 66 било је дописивања у бирачки списак, у алексиначкој Изборној комисији то негирају.

Ни три дана после избора страсти се не смирују. У Нишу је бурно још од недеље, а у Алексинцу покрет за промене бије своју битку.

Душан Остојић, АПП

- Имамо информације да су на бирачком месту Моравица представници изборне комисије дописали оловком три имена у постојећи бирачки списак за локалне изборе. По закону у бирачки списак не сме да се уписује ништа. Ми смо поднели захтев за увид у бирачки списак, али председник изборне комисије нам није дозволио увид – тврди Душан Остојић, копредседник Алексиначког покрета за промене.

Председник Изборне комисије у Алексинцу, Ива Станковић каже да на бирачком месту број 66, није било никаквих неправилности и да није било приговора.

- Бирачки списак са бирачког места 66, у Основној школи “Вожд Карађорђе” није дописиван и у то можете и сами да се уверите код нас у просторијам Изборне комисије. То што Душану Остојићу није дозвољен увид је из разлога што он није био овлашћено лице Алексиначког покрета за промене. Никаквих неправилности није било – тврди Станковић.

Ипак, како сазнају Јужне вести из разговора са конторлором ЦеСида на том бирачком месту, дописивања је било. Контролор, који је желео да остане анониман, каже да су дописана три имена.

- Било је неслагања у бирачким списковима за локалне и остале изборе, а чланови комисије су, највероватније из незнања дописали три имена у бирачки списак за локалне изборе. После моје интервенције и указивања на грешку то се више није дешавало, а од председника комисије сам добио обећање да ће све бити убележено у званичан извештај изборне комисије. Што се мене тиче ја сам то забележио у свој записник и послао ЦеСиду – каже контролор.

Представници Алексиначког покрета за промене су овај предмет послали Управном суду у Београду.


# Душан Остојић Моравица избори Ива Станковић АПП неправилности Цесид Јужне вести бирачки списак
@zubarcina @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима