Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Ненад Поповић у Алексинцу

rss

04.03.2014.

У понедељак 3. марта 2014.године Алексинац је посетио Ненад Поповић, потпредседник Демократске странке Србије и потпредседник Народне Скупштине Републике Србије.

Ненад Поповић у Алексинцу

 Он је посетио штанд ДСС код градске фонтане и разговарао са грађанима.

Поповић је посетио клуб српско-руског пријатељства “Рајевски-Вронски” и разговарао са привредницима и члановима удружења. Затим је посетио цркву Св.Тројице у Горњем Адровцу.

У обраћању представницима медија Поповић је истакао да је неопходно прекинути погрешни пут евро-интеграција јер српска привреда због примене ССП-а губи годишње око 500 милиона евра. Нагласио је да држава улаже милионе евра у бројне агенције које промовишу сарадњу са ЕУ, а ни динара не улаже у сарадњу са Русијом са којом једино Србија има споразум о бесцаринском извозу. Зато ДСС предлаже формирање Канцеларије за сарадњу са Русијом како би се помогло домаћим привредницима да искористе могућности огромног руског тржишта.

Ненад Поповић је представио програм „Економија политичке неутралности“-програм развоја Србије 2014-2019. и истакао да је ДСС једина странка која има конкретан програм. Он је подсетио да је период 2004-2008. године када је Владу Србије предводила ДСС по свим економским показатељима био убедљиво најуспешнији период за Србију у последљих 25 година.

Поповић је рекао да је иронично да велики поборници евро-интеграција сада у кампањи говоре како су против продаје земље странцима а подржавају ССП који предвиђа то као обавезу Србије од 2017.године. Истакао је да би било погубно за државу ако се настави примена овог споразума јер ће српски сељак доћи у ситуацију да буде слуга на својој земљи.

Занимљиво је да је док је Ненад Поповић говорио за медије код фонтане увелико текла акција ЈКП „Коминалне услуге“ на резању дрвореда. Иако је долазак Поповића благовремено најављен, директор ЈКП (из СНС-а, наравно) је наложио да све време док Поповић говори раде моторне тестере у позадини.

 


# Ненад Поповић избори ДСС
@dsscentar @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима