Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Може ли анонимна пријава опструирати наредна скупштинска заседања?

rss

15.09.2014. Д. Остојић

На последњем заседању скупштине верификација два члана школског одбора у школи Љупче Николић није уведена у дневни ред јер је неко послао анонимну пријаву административном одбору скупштине.

Може ли анонимна пријава опструирати наредна скупштинска заседања?

Такво објашњење су упутили Ненад Станковић, а својим постпуком га уважио Грујица Вељковић председник скупштине. Донета је одлука да се сачека извештај надлежне просветне инспекције. Ово је први пут да се та правна формулација уводи у алексиначка скупштинска заседања.

Зашто је овај поступак опасан за даљи рад скупштине?

Зато што ће сад неко ко има злу намеру моћи да опструира рад скупштине на следећи начин. Довољно је да неко унапред има дневни ред о чему ће разматрати чланови скупштинских комисија. И довољно је да за сваку од тих тачака пошаље по једну анонимну пријаву, са мање или више правног знања или незнања.

Самим тим што је анонимна пријава уредно стигла, и подељена члановима скупштинских комисија, ниједна тачка коју та комисија буде разматрала неће моћи да иде на скупштинску расправу, баш због тога што је пристигла анонимна пријава. Онда ће за сваку ту пријаву морати да се сачека извештај надлежне инспекције. И самим тим, тај дневни ред скупштине мора бити измењен док се надлежна инспекција не огласи извештајем.

Шта је заправо још у томе опасно. Опасно је што се политички договори међу коалиционим партнерима фарбају наводно правном регулативом, па се правне поштапалице представљају као законске процедуре.

Суштина је следећа. Два члана школског одбора из редова родитеља нису верификована, јер њиховом верификацијом они постају чланови школског одбора који ће учествовати у гласању. Пошто се незванично говори да ће гласати противно вољи локалне власти, онда их је скупштинска већина избацила из игре и на тај начин обезбедила сигуран пролаз за директора Топлица Петровића, кандидата СНС-а.

 


# СНС Љупче Николић ОШ скупштина Грујица Вељковић Ненад Станковић Топлица Петровић пријава
@sns_aleksinac @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима