Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Митинг Демократске странке

rss

06.04.2015. ООДС Алексинац

Демократска странка је одлучила да организује митинг на годишњицу треће Владе СНС-а.

Митинг Демократске странке

Овај митинг се организује у контексту смањивања слободе и угрожавања људских права грађана Србије и све лошије економске ситуације коју грађани све теже подносе. Он је изнуђен потезима актуелне Владе и ДС жели да покаже храброст, виталност и жељу да се заједно са другим партнерима и даље бори за и визију развијене (нова радна места, против смањења плата, бољи живот) европске и слободне Србије. ДС је тренутно највећа опозициона странка која је једина организована алтернатива тренутној власти. Консолдована ДС је спремна да буде центар окупљања свих оних друштвених снага које су против актуелне владе.

Митинг организујемо јер  је ДС са својим партнерима увек храбро била на првој линији одбране слободе и борбе за достојанствен живот. Огроман број људи је незадовољан али се у јавности не виде. Ево прилике да кажете шта мислите о првој години трећи пут. Потребно је да снажно кажемо да се не плашимо и да никада нећемо престати да се боримо за више радних места, боље плате, бољи живот, слободу и демократију.

Пројекат убијања ДС није успео. Остајемо једина организована алтернатива неспособној власти. Никад се нисмо плашили па се не плашимо и данас. Сваком данас је јасно да у Србији није добро и да се она не креће у правом смеру. Зато се окупљамо, да јасно кажаемо шта мислимо о овој Влади, Вучићу и његовим неспособним министрима. "Кад тим не ваља мењамо тренера".

27. априла прошле године направљена је трећа Вућићева влада, а они и даље своју неспособност правдају грешкама неке претпрошле власти, и, што је још горе, цену њихове неспособности плаћају грађани Србије. Зато се окупљамо, на годишњицу ове треће владе, да кажемо да неспособнима није место у Влади, да не пристајемо на страховладу, да нису реформе када полицији, војсци, лекарима, наставницима и професорима смањујете плате а разбацујете паре на бесмислене пројекте, да не пристајемо на то да је Вучић задужио земљу више него Тито, Милошевић, Ђинђић, Коштуница и Тадић заједно, да не пристајемо на наводне инвестиција због којих се Србија задужује, да не пристајемо на њихово застрашивање и ућуткивање свих који другачије мисле, да не пристајемо на урушавање институција и да не пристајемо на њихову бахатост, нестручност, незнање и неспособност.

Знамо да не можемо сами и зато су нам потребни сви људи којима је демократија и слобода на срцу који знају да само земље где се поштују људска права могу бити просперитетне. Ово укључује и друге политичке странке, и појединце, и невладине организације. Једино заједно можемо Србију вратити на добар пут. Видели смо у ове три године шта се дешава када се елита повуче и активно не учествује у креирању будућности једне земље. Успели су да својим лажним дипломама обесмисле сваки напор и постигнуће. Тражимо критичко учешће без којег нема јавног интереса. Морамо школству вратити улогу и углед. То не можемо сами без учитеља, наставника, универзитетских професора и свих оних којима је стало до будућности  наше деце и Србије.

Добродошли су сви они којима је доста овакве владе, којима је доста нестручности, бахатости, незнања и све тежег живота: Доста вам је да вас лажу, варају, обмањују, плаше, нападају… желите нормалну Србију.  Не тражимо да нас подржите али дођите да бројем покажемо да нас има много који смо против. Важно је. "СНС није странка. СНС је постао агенција за запошљавање. Ми разумемо људе који су ушли у ту странку због посла. Не разумемо СНС који ће зарад својих краткорочних циљева уништити будућност Србије."

 


# ДС митинг
@demokrate @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима