Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Конференција за новинаре алексиначког СПС-а

rss

08.06.2011.

"Алексиначки социјалисти - Изборна кампања у пуном замаху" - слоган је конференције за штампу општинске организације СПС-а

Конференција за новинаре алексиначког СПС-а

Социјалисти Алексинца интезивно раде на спровођењу одлуке ГО СПС о изборима у Општинској Организацији СПС у Алексинцу. У току предходне недеље спроведене су изборне активности у седам Месних организација СПС, а одржано је и више предизборних састанака. Одзив на састанцима био је врло задовољавајући. Активности социјалиста прати и велико интересовање симпатизера и пасивних чланова, што је резултирало чињеницом да је за недељу дана СПС-у приступило и учланило се 21 лице, већином младих људи.

Формирани су Иницијативни одбори за Оснивање Форума жена и Савета Социјалистичке омладине.

Изборна конференција социјалиста општине Алексинац заказана је за 08.јули 2011.године.

Социјалисти су активно учествовали у свим друштвеним дешавањима у нашој општини, а посебно у активностима обележавања дана Општине Алексинац.

У овом тренутку, једно питање побудило је посебно интересовање грађана, подигло тензије и пружило јединствену прилику за разигравање маште: промене у СПС и њихова рефлексија на будућа дешавања на политичкој сцени, односно, поједностављено - даља судбина локалне коалиције на власти.

Наравно да потез социјалиста не може да буде искључив и сведен само на власт или опозицију, као такав није примеран, и СПС га тако и не поставља.

Добро познајемо нашу свакодневицу, проблеми су велики и сложени, садашње стање је далеко од задовољавајућег, и због тога ћемо настојати да дамо допринос да ситуацију коригујемо и изменимо на боље, чиме ћемо пружити нови квалитет који грађани траже. То је превасходно наша обавеза, а не доприношењу хаоса у кризној ситуацији. Одлазак у опозицију по сваку цену, односно остајање у власти по сваку цену су две неодговорне крајности и доношење одлуке било које врсте мора бити лишено сваке ирационалности и неодговорности.

Питање опстанка актуелне коалиције је, пре свега, питање за партнере у постојећој коалицији, јер више је него очигледно да ствари не иду у добром смеру. Наиме, потребни су резови, нова снага и импулс, више уважавања, организовани и бољи принципи у решавању проблема, јасна разграничења у оквиру партиципације у вршењу власти, боља међусобна комуникација, одређивање прецизне стратегије у остваривању општих интереса, јединствени наступи, додатни договори и усаглашавања, боља сарадња са и међу јавним предузећима, поштовање конкретних планова и програма, прецизна подела дужности, обавеза и подизање степена одговорности на много виши и ефикаснији ниво.

"Заузели смо проактивни став у правцу иницирања многих промена како би смо додатно активирали укупну локалну власт да буде ефикаснија, агилнија, организованија и јединственија. Наше намере су јасне: мобилизација снага у власти у оквиру већ постојеће платформе коју би сви разумни људи подржали, кроз ефектнији рад у циљу консолидације функционисања локалне самоуправе на прави начин."

"Социјалистичка партија носи одговорност за стање у средини и зато неће бити генератор кризе, већ ће разборито и домаћински настојати да дође до правог решења. Чињеница је да нисмо задовољни стањем у општини, локалној самоуправи, стањем у коалицији, и зато је у току израда свеобухватне анализе прилика. Имамо обавезу да покушамо увести одговарајуће промене због грађана, што не знаћи остајање у власти по сваку цену, ако то не успе. Тражимо права решења, па су зато у току и конкретни разговори без контроверзи са политичким партнерима и потенцијалним коалиционим партнерима, уз уважавање принципа да свако има права да заступа своју политику, а грађани су ти који оцењују исправност те политике, па ћемо врло брзо у складу са реалним стањем и могућностима на терену доћи до коначне одлуке."

"Социјалисти немају намера да напуштају бојно поље тек тако, јер све могућности нису исцрпљене и зато ћемо борбу наставити. Партија која ради, бори се, решава проблеме у интересу грађана, неће оставити средства за борбу и отићи у опзицију, ако већ може да делује на догађаје. Не повлачимо се јер то дугујемо грађанима."

"Своја интерна и кадровска питања решавамо искључиво самостално, а у служби интереса грађана. Јасно нам је да постоје индивидуалне жеље и очекивања, које су најчешће нереалне и необјективне. Не бежимо од одговорности, али нећемо превише ни чекати садашње партнере да вуку свој потребан део активности ка стабилизацији стања у локалној власти, јер водиља свих наших деловања је задовољавање потреба грађана кроз ефикасно вршење и рад локалне власти."

Сагледавање проблема и доношење одлуке треба да представља подршку одбрани интереса грађана, бирача и чланова СПС, а не изазивање кризе, или некакву изнуђену и конфузну политичку авантуру.-

"Очекујемо да оправданост наших додатних настојања буде потврђена кроз будуће активности СПС, нову одговорност и нове квалитете."

Такође, стоји отвореност и спремност Социјалистичке партије на сарадњу са свим политичким странкама окупљени и јединствени око општег циља: боља и успешнија власт. Део те кредибилне снаге је СПС, али принципијелно СПС неће пристати на притиске и условљавања.

Дакле, питање позиционирања Социјалистичке партије Србије у Алексинцу не може бити јеретичко питање, већ интерес грађана Алексинца. Одлука или одлуке СПС-а ће и бити једино у том правцу. О свим активностима благовремено ће бити упозната шира јавност.

     И даље стоји позив Општинске организације СПС у Алексинцу упућен свим грађанима да, кроз конкретне акције и резултате, а по мери одновних демократских принципа, у наредном периоду заштитимо интересе грађана општине Алексинац.




# СПС
@socijalisti @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима