Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Алексиначки социјалисти обележавају 21. годину рада

rss

25.10.2011.

Конференција за новинаре алексиначког СПС-а 25.10.2011

Алексиначки социјалисти обележавају 21. годину рада

Одржавањем пригодне седнице, Општински одбор Социјалистичке партије Србије у Алексинцу 25. октобра 2011.године обележио је 21. годишњицу свог оснивања и успешног постојања. О вредном јубилеју, пригодним речима, говорио је Драгослав Живадиновић, председник алексиначких социјалиста подсећајући да је ова партија прешла трновит, са много искушења и изазова, али успешан пут, остављајући дубок траг у развоју општине и велики историјски печат на политичкој сцени Алексинца.

Од оснивања, алексиначки социјалисти, окупљени око велике идеје социјализма и изградње друштва равноправних и једнаких шанси за све, и кад су били у власти и кад су били јака опозициона странка, у свом политичком деловању остали су доследни препознатљивом и прихватљивом циљу да боље и праведније друштво постане стварност, а не пука политичка заклетва. Показали су да и у најтежим тренуцима могу да доносе одлуке које ће бити у интересу грађана, да имају одговоран однос и посвећеност према послу, који обављају и функцијама које заузимају у локалној власти.

Данас је, по рејтингу, СПС постао незаобилазан фактор у животу Алексинца и у локалној власти, пожељан партнер за сарадњу са свим странкама, а што говори да представља политичку партију будућности у општини, и значи да има све више људи који мисле као социјалисти.

Амбиције социјалиста су да са идејама изградње социјално праведне Србије остваре што бољи резултати на следећим изборима и да буду синоним за бољи живот грађана Србије. То значи да је циљ и задатак социјалиста да СПС постане трећа странка на новим изборима, а тиме и стожер старе-нове коалиције. У оквиру кампање која је кренула веома рано, ОО СПС Алексинац контунуирано и рационално спроводи планиране предизборне активности, тако да је већ спреман предизборни програм, чије су главне преокупације: како запослити што већи број људи у граду; стандард грађана; социјална политика и решавање инфраструктурних проблема.

Социјалисти Алексинца, на седници одбора, уверени да је то потребно, а да ће се потврдити на предстојећим изборима, предложили су лидера своје партије Ивицу Дачића за будућег председника Владе Србије, јер председник СПС Дачић као заменик премијера и министар унутрашњих послова показује изузетне резултате и способност у раду, доноси одлуке које грађани подржавају и поштују, и који због свега што је учинио за Србију и њене грађане треба да води Владу Србије. Такође, Ивица Дачић је за време учешћа у власти потпуно променио мишљење међународне и домаће јавности о СПС-у.

Са свечане седнице општинског одбора упућује се позив грађанима да се придруже социјалистима у борби за стварања услова за бољи, достојанственији, праведнији живот за све. Социјалисти Алексинца траже и нуде помоћ у тој борби.



# Драгослав Живадиновић Ивица Дачић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима