Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Из УРС беже у напредњаке

rss

11.06.2015. Душан Стојановић

Последњих седам прелета прилично узбуркали алексиначку политичку јавност.
Ућарио и Покрет социјалиста.
Из Региона кажу да су то некоректни потези.

Из УРС беже у напредњаке

Политичку сцену у граду на Моравици, последњих дана обележио је неуобичајено велики број "прелета", чак седам и то из редова сада већ бившег УРС-а. Од овог најновијег трансфера, највише су ућарили напредњаци и Покрет социјалиста.

Тако су, старо јато, најпре напустиле и прешле у табор напредњака, Данијела Петковић, саветница председника општине Ненада Станковића, иначе, челног човека ОО СНС и Виолета Поповић, директорка Предшколске установе "Лане".

Само неколико дана касније, напредњацима је приступило и четворо одборника УРС-а у локалном парламенту, Александар Поповић, Александар Ђорђевић, Милош Станојевић и Катарина Стојковић.

- То је било њихово право али је у најмању руку некоректан политички потез. Свако ради према својој савести и својим личним интересима - прокоментарисао је кратко за "Новости", Грујица Вељковић, први човек бившег УРС-а

Вељковић је иначе, актуелни председник Скупштине општине Алексинац, у чијим клупама седи још троје одборника одборничке групе који су били на изборној листи УРС-а. Према његовим речима, без обзира на све, он и даље остаје на тој функцији.

- СНС је отворена странка за све, у нашој општини имамо око 4. 000 чланова и по страначком статуту може да се учлани свако али својим радом касније мора и да докаже да је заслужио да буде у нашим редовима - поручује Ненад Станковић и одбацује да се ради о било каквој афери.

После ових најновијих "прелетања", напредњаци сада у локалном парламенту имају 23 од укупно 55 одборника, а владајућу коалицију чине још СПС са својим партнерима и преостали део бившег УРС-а.

Ојачан је такође и Покрет социјалиста (ПС) у овој општини, који предводи одборник Саша Јовановић. Напуштајући УРС, члан партије Александра Вулина постала је Винка Секуловић, иначе, члан Општинског већа, те ће са њом, ПС сада имати два представника у локалној влади.

- Часни и поштени људи наш покрет препознају као истинску левицу, а долазак Винке Секуловић је за нас добар потез - каже Јовановић.

Покушали смо да чујемо и неког од поменутих "прелетача", али, под изговором да је то њихова лична ствар, нису били расположени да дају изјаве.

 


# СНС Славиша Јовановић Саша одборник Покрет Социјалиста УРС Грујица Вељковић Данијела Петковић Виолета Поповић Ненад Станковић Винка Секуловић Александар Поповић Александар Ђорђевић Милош Станојевић Катарина Стојковић већник
@sns_aleksinac @poksocijalista @regionisrbije @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима