Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Иницијатива ОО ПС за изградњу јавног тоалета у Алексинцу

rss

22.06.2015.

Саопштење ОО Покрета социјалиста у Алексинцу

Иницијатива ОО ПС за изградњу јавног тоалета у Алексинцу

Покрећемо иницијативу у нади да се у Алексинцу изгради јавни тоалет и тиме покаже да је наш град стао у ред културних градских средина у којима путник намерник може да задовољи своје најнужније потребе "где и цар иде пешке".

Можда је многима иницијатива и смешна, неко ће додати и банална, али ради се о физиолошкој потреби која ником није страна јер се ради о објекту који има свако домаћинство, а нажалост нема га наш град.

Иницијатива је дошла из народа да се више не иде"по ради себе"у оближње градско излетиште или у мрачни угао стамбене зграде, њен улаз или подрум, већ да изградимо санитарни уређени простор и покажемо да нам култура живљења није страна ни далека.

Неки дневни критичари ће одмах на ову иницијативу да накалеме догађаје везане за изградњу тоалета у згради и дворишту општине Алексинац, али сматрамо да су и ти објекти били потребни нашој средини, како запосленима тако и посетиоцима.

Низ година славимо верске празнике и тих дана су вашари од којих наш град узима одређена новчана средства преко наплате комуналних такси, а до сада никаква средства нису издвајана на уређењу тог простора. Ту пре свега мислимо на изградњу јавних толета, на уређењу корита реке Моравице, кошењу траве и одвођењу атмосферских вода у улици Војске Југославије у којој је само 1 гајгер у функцији.

Ове иницијативе покрећемо да би се у првим изменама Програма рада Дирекције обезбедила њихова реализација.

Сматрамо да би смо овим добили чистији град и најлепше шеталиште поред реке, јер река за сваки град представља богатство, само код нас представља ругло.

Одборник Славиша Јовановић Саша


# Славиша Јовановић Саша Покрет Социјалиста WC тоалет иницијатива
@poksocijalista @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима