Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Доктора за алексиначка села организује одборница са листе СНС

rss

13.06.2020. Јужне вести

У село Вукашиновац надомак Алексинца у поподневним сатима први пут долази лекар који мери притисак, шећер и температуру, а мештани кажу да то организује кандидаткиња за одборницу СНС Гордана Васиљевић и да је реч о кампањи.

Фото: Unsplash

Васиљевићева каже да је напредњакиња, да Александра Вучића поштује као домаћина, да лекарске прегледе организује како би помогла мештанима не само Вукашиновца, него и осталих села, а не због кампање.

Мештани пишу да су то поподневни прегледи, а да је лекар из алексиначког Дома здравља којег организује Васиљевићева, актуелна председница Месне заједнице Вукашиновац.

Њој се јављамо сви који хоћемо да учествујемо. Сад хоћу да питам је л’ то легално пошто нам траже вежеће књижице и податке, па се мислим да то не употребе за гласање јер то организује СНС, али је Дом здравља државни. И да ли та докторка која долази, долази за странку или за нас који ту немамо амбуланту - питају се Вукашиновци.

На друштвеним мрежама циркулише и порука у којој пишу основне информације о прегледима, али и подсећање коме грађани треба да буду захвални и да се тога сете 21. јуна, на дан гласања.

Захваљујући Српској Напредној странци и нашој Гордани вечерас у 17 часова у Вукашиновцу у просторијама основне школе доћи ће доктор опште праксе из дома здравља Алексинац да изврши проверу притиска, шећера и температуре грађанима, сви прегледи су бесплатни и ко жели може да изађе да се прегледа. Потребна документација само здравствена књижица. После кад се буде гласало немојте да заборавите ко је једини организовао да доктор дође у Вукашиновац - пише у поруци.

Гордана Васиљевић не негира да је чланица СНС и да је кандидат за одборницу у Алексинцу, али каже да лекара не организује због странке. него због својих комшија, који нису само из села где је председница МЗ.

Ма какве везе… Не знам. Стварно ја то не знам. Мени је драго, ја сам и хтела то као председница да организујем да бар у 6 месеци људима дође доктор. Има људи који су сами. Возим их ја као председница. Помажем, али ја нисам толико… да могу све да стигнем. Ово је добро дошло сада да се људи прегледају и због короне. Ја здравство подржавам, а да ли је здравство у СНС или није то мене не интересује - каже Васиљевићева.

Додаје да је ово први пут да доктори долазе у села која иначе немају амбуланту, а негира информације да се прегледи заказују преко ње.

Понесе здравствену књижицу и прегледају се и нема ту. За све то важи. Да ли ће то да буду и деца… И ја ћу да одем да се прегледам - каже Васиљевићева.

Додаје да не зна шта су то људи причали, јер је њој “једно странка, а друго здравство”, а Вучића цени као председника.

Зато што сам ја из патријахалне породице и у ствари он је нама домаћин. Ја могу да волим и Палму и овога-онога, али он је домаћин. И сви појединачно када смо појединачно муж, жена, деца, стрине, стричеви… али мени су отац и мајка најпречи. Док је он ту он, када буде други онда је он домаћин - каже Васиљевићева.

Подсетимо, није новина да се лекари користе у кампањи, а сличну акцију још прошле године спроводио је Одбор СНС на Црвеном Крсту у Нишу. Тиме су се хвалили на званичним страначким профилима на друштвеним мрежама где су писали и дијагнозе.

У Грделици се отишло и корак даље, па је нишки лекар Мишко Живић, сада на листи СНС на Палилули, прегледао пацијенте у страначким просторијама.

Агенција за борбу против корупције је става да су странке и здравство неспојиви и да се обављање здравствених прегледа не може сматрати политичким активностима политичког субјекта.

Извор


# СНС Дом здравља Агенција за борбу против корупције лекари Вукашиновац Александра Вучић прегледи Гордана Васиљевић
@sns_aleksinac @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима