Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Бошко Обрадовић за Радио Алексинац

rss

31.03.2016. Радио Алексинац

Двери: Сарадња и са Русијом и са Европом, али не у Нато и ЕУ

Двери не излазе на локалне изборе у Алексинцу

Алексиначке жртве Нато агресије болно су подсећање да је на власти режим који је 1999. године бранио народ од НАТО-а, а данас тај народ уводи у НАТО, истакао је приликом своје посете Алексинцу председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић. Ако на власти остану Српска напредна странка и Социјалистичка партија Србије, они ће увести санкције Русији и укинути изузетно повољан споразум о бесцаринској трговини који имамо са овом земљом, додао је.

- Због пута Србије у Европску Унију жртвоваће све, чак и сећање на наше цивилне и све друге жртве, на уништену инфраструктуру, имовину и привреду, као и пустош који је иза себе оставио Нато пакт. Посебно када узмемо у обзир све последице бомбардовања осиромашеним ураном и епидемију канцера која се шири Србијом. Данас се овде у Алексинцу на најбољи начин можемо подсетити колико је бесмислено било какво споразумевање са Натом и колико ми заправо треба да останемо ван тог злочиначког и криминалног пакта, који је ојадио прво Србију и Црну Гору, а потом и бројне друге народе и државе широм света.

Обрадовић је рекао да Србија нема никакву стварну корист од западног блока и ММФ-а, као и да ће, уколико се тај аранжман ускоро не прекине, наши радници постати јефтина радна снага за стране газде. Запад није био, нити ће бити гарант бољег живота, објаснио је он и напоменуо да се држава може задужити и на другој, источној страни, а тај новац би био уложен у привреду и отварање нових радних места.

- ММФ у Србији одлучује о цени струје, о томе да морају бити смањене плате и пензије, о томе да ли морамо продати Телеком и остала наша привредна и природна богатсва. Ми треба да видимо на којој страни света можемо да нађемо бољу и поштенију рачуницу. Сматрамо да је то источна страна света и стратешка сарадња са Русијом, у политичком, економском и војно-безбедносном смислу.

Ипак, то не значи да Србија, када би Патриотски блок био на власти, не би сарађивала и са европским земљама, поручује Обрадовић.

- Ми не желимо у Европску унију, али желимо сарадњу са појединим земљама Европе. Не желимо у Нато, али желимо стратешку сарадњу са Русијом која ће нам омогућити, како војно-безбедносну, тако и политичку и економску сигурност.

Лидер покрета Двери је подсетио да такав, неутралан, статус већ имају неке европске државе попут Аустрије, Швајцарске, Норвешке и Исланда. Обрадовић је положио цвеће на спомен обележје жртвама Нато бомбардовања, а након тога је одговарао и на питања присутних грађана.

Двери не излазе на локалне изборе у Алексинцу

Српски покрет Двери неће учествовати на локалним изборима због техничких, идеолошких и финансијских проблема. Председник ОО ове партије Марко Радуловић каже да су представници ове партије, уз сагласност централе, имали преговоре са Демократском странком Србије и Српском радикалном странком о коалицији и заједничком изласку на локалне изборе, али до коначног договора није дошло.

Општински одбор Покрета Двери ће зато актуелну кампању за републичке изборе искористити за позиционирање странке на локалном нивоу, као и за јачање капацитета и коначан излазак на политичку сцену Алексинца.  

 

Линк на Радио Алексинац

http://alpress.rs/news.php?readmore=1687


# Двери Марко Радуловић НАТО Радио Алексинац ЕУ бомбардовање Бошко Обрадовић патриотски блок
@SPDveri @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима