Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Алексинац - општина без инвестиција

rss

10.12.2012. Јована Савић

Ни после четири месеца власти у Алексинцу није отворен ниједан производни погон, нити су покренути радови на стварању инвестиционих зона, нити на развоју система за олакшано добијање дозвола и осталим процесима неопходних за конкуретан развој општине.

Алексинац - општина без инвестиција

Савет за запосљавање је стар више од 5 година, а имао је само једну радну седницу, а последњим буџетом су укинута средства за финансирање асоцијације приватних предузетника у Алексинцу.

- На жалост ситуација у целом свету је тешка, нигде нема слободног капитала за озбиљне инвестиције, а са друге стране све је толико политизовано, да и у сектору инвестирања све зависи од локалних коалиција и тога колико су њихови представници блиски са челницима у Београду. Од локалних политичара једино је Грујица Вељковић у могућности да дође до свог лидера, Млађана Динкића, док сви остали имају велике проблеме и да закажу разговоре са председницима својих странака.- речи су једног локалног приватног предузетника из Алексинца.

Једина радосна вест је да се у месецу новембру зауставио пораст броја незапослених по евиденцији тржишта рада у Алексинцу, мада и ту владају опречна мишљења.

- Наравно да је заустављен раст незапослених, када су само у новембру запослена 35 радника у алексиначким јавним предузећима, и то све по политичкој линији, док за нас који немамо утицајне политичаре из власти, нико не мари - речи су Јовице Тошића, незапосленог електро техничара који је 25 година радио у ниском Јастрепцу.


# Алексинац општина Грујица Вељковић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима