Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Алексиначки СНС поднео жалбу Управном суду

rss

07.06.2012. Јужна Србија Инфо

Сумња у регуларност скупштинског заседања у Алексинцу, са поља сфере медија пренесена је у институције система

Алексиначки СНС поднео жалбу Управном суду

Алексиначки СНС је поднео жалбу Управном суду са намером да се доказе да је скупштинско заседање у Алексинцу било нелегално из више разлога. По речима заступника СНС-а, жалба се односи на нерегуларно сазвану седницу.

Након завршетка конститутивне седнице, председник СО Алексинац Милан Вељковић је усмено заказао наредну седницу, а да пре тога скупштинске службе нису уредно доставиле позиве свим одборницима. Напредњаци сматрају да скупштинска говорница није поступак на основу кога се заказају скупштинск заседања, већ да се то мора урадити по процедури коју закон налаже.

-Многи од наших одборника нису били обавештени, да ће после завршетка прве седнице, бити сазвана друга у року од 30 минута. Нисмо добили писмене позиве нити нас је ико обавестио на било који начин- наводи Милан Стаменић, један од одборника СО Алексинац.

Друга неправилност везана је за поједине одборнике који су уједно и радници општинске управе. Статут налаже да су те две ствари неспојиве. У оквиру друге скупштинске седнице, ти одборници који су уједно и радници општинске управе су учествовали у раду, изгласавали одлуке, а да пре тога нису доставили изјаву да ли су задржали одборнички мандат или су задржали радно место у општинској управи у Алексинцу.

Управни суд је у обавези да по пријему жалбе, одговори у току од 72 сата, тако да је још увек неизвесно да ли ће изгласавање функционера локалне власти у Алексинцу бити потврђено, или ће се заказати поновно заседање конститутивне седнице.


# Милан Вељковић СО Алексинац Управни суд
@ 


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима