Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Честитка председника Александра Вулина члановима Покрета социјалиста поводом 12 година политичке борбе

rss

18.07.2020. Покрет социјалиста

Александар Вулин, председник Покрета социјалиста отвореним писмом честита 12 година постојања странке.

Честитка председника Александра Вулина члановима Покрета социјалиста поводом 12 година политичке борбе

Пре дванест година предвођени академиком, левичарем и једним од најзначајнијих српских филозофа, Михајлом Марковићем, створили смо ПОКРЕТ СОЦИЈАЛИСТА.

Било је то време страховладе ДОС-а, време хапшења, пребијања, пљачкашких приватизација, изручења Хашком трибуналу, отмице председника Милошевића, време напуштања и исмевања антифашистичке, партизанске традиције српског народа, одрицања од пријатељства са Русијом, Кином и слободним народима, време забрањеног сећања на отпор Нато агресији и одбрани Срба током грађанских ратова у СФРЈ, кукавичког ћутања на проглашење независности такозваног Косова, срамног препуштања Срба мартовског погрому, било је то време ЕУ фанатизма, време у коме се није знало колико Скупштина Србије има посланика ни ко су они, време у коме се гласало из Бодрума и Солуна, време у којима је мафија била јача од државе, време у којима је убијен Ранко Панић.

ПОКРЕТ СОЦИЈАЛИСТА настао је  као одговор друштву у коме је социјална правда била изгубљена, а националне вредности српског народа погажене и забрањене. Настали смо као израз потребе да покажемо да левица може да се бори и за социјалну правду и за националне вредности.

Окупили смо се и пружили отпор ДОС-у, али и капитулацији СПС-а и њеном напуштању сопствених бирача и коалицији са ДОС-ом.

ПОКРЕТ СОЦИЈАЛИСТА  је партија доследних и честитих људи- ми се не мењамо. Наша политика је политика социјалне правде, војне неутралности и заштите Срба где год да они живе. Ми никада нисмо мењали страну, савезнике и саборце.

Од 2008. саборци смо са председником Александром Вучићем и СНС-ом и боримо се упорно и тврдоглаво за заједничку визију Србије као земље у којој вреди живети и земље која одлучује сама о себи, без воље и утицаја странаца. Можда неки други коалициони партнери СНС-а могу да размишљају о промени стране незадовољни количином моћи и власти, чланови Покрета социјалиста ће увек бити уз председника Вучића и СНС, ми не заборављамо и ми се не мењамо.

Ми нисмо коалициони партнери са СНС-ом, ми смо саборци.

ПС може, вољом грађана Србије, да буде на власти или у опозцији, али ПС никада не може да буде уз партије ДОС-а, уз петооктобарске паликуће и пљачкаше и њихове наследнике који су нашу скупштину и наше градове још једном запалили и ломили, и још једном дали прилику непријатељима да се радују сукобима међу Србима. Прешли смо дуг пут, од ванпарламентарне странке, формиране одмах након избора после којих је СПС спречио Србију да збаци ДОС, до парламентарне партије на свим нивоима. Наши чланови служе Србији у Влади Републике Србије, у Извршном већу АП Војводине, у већима Београда, Новог Сада, Ниша и већине локалних самоуправа.

Захваљујући поверењу председника Вучића и нашој борби служимо Србији и њеним грађанима. Свим члановима ПС-а честитим године тешке борбе и тражим од њих да се не промене, да буду доследни и храбри као што су били у тешким временима и да никада не напусте идеале који су нас окупили и очували. Док ми чланови ПС-а корачамо, док постојимо Србијом неће владати странци, лажни антифашисти и прави фашисти.

ДО ПОБЕДЕ!

Александар Вулин - Председник Покрета социјалиста


# Покрет Социјалиста Александар Вулин
@poksocijalista @VulinAleksandar @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима