Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Почело постављање табли за обележавање улица које до сада нису имале називе

rss

16.10.2020.

На територији општине Алексинац отпочело се са постављањем табли за обележавање улица које до сада нису имале називе.

Фото: архива

У граду и у селима више нема локалних путева и сокака – то су сада улице са новим именима и кућним бројевима. У овом моменту, заједно са државом су обезбеђена средства за израду и поставку око 1300 табли са називима улица, и оне ће бити постављене на око 500 улица које до сада нису имале називе.

Израду кућних бројева је планирана за следећу фазу, ако се обезбеде средства. Надлежни моле грађане са целе територије општине Алексинац да изађу у сусрет и дозволе постављање табли на својим објектима ако за то има услова како би заједно реализовали ову активност.

Обележавање улица је у интересу свих грађана и лакшег проналажења адреса од стране јавних институција и служби, а и лакшег мапирања објеката на савременим платформама.

Напомињу да грађани нису у обавези да своја важећа документа и личне исправе мењају у овом тренутку, већ по истеку важења истих.

Непостојање централизованог адресног регистра у прошлости је проузроковало много проблема. Јавне институције и службе су водиле сопствене регистре адреса и онда би се подаци о становању грађана разликовали у зависности од институције или установе.

Извор: Општина Алексинац


# Алексинац општина улице
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима