Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Општинско веће усвојило извештаје о раду ЈП

rss

18.03.2013.

У петак, 15. марта, одржана је 16. по реду седница Општинског Већа.

На дневном реду нашло се 26 тачака, углавном везаних за буџет и рад јавних предузећа.

Општинско веће усвојило извештаје о раду ЈП
Општински већници су најпре усвојили ребаланс буџета општине Алексинац за 2013. годину, као и одлуку о ангажовању ревизора за завршни рачун за 2012. годину. Иначе, разлог ребеланса општинског буџета је увећање укупних прихода и примања буџета за 60.054.832,00 динара. У оквиру текућих прихода најзначајније увећање односи се на приходе од пореза на капиталне инвестиције који је увећан за 22.000.000,00 динара. Овај облик прихода увећан је прометом привредног друштва "Алпос" д.о.о. у стечају. Што се тиче расхода општинског буџета, најзначајније увећање извршено је у оквиру основног и средњег образовања, пре свега због увећаних потреба везано за финансирање инвестиционих радова на школским објектима.

Осим поменутог, чланови Већа су у наставку седнице усвојили и Извештај о раду општинске управе општине Алексинац за 2012. годину, извештаје о пословању и финансијске извештаје за претходну годину свих јавних предузећа и установа, као и нове Нацрте оснивачких аката јавних предузећа на основу Закона о јавним предузећима.

Већина тачака са дневног реда Општинског Већа наћи ће се пред алексиначким одборницима 25. марта, за када је заказана 13. седница Скупштине.

Коментара: 0


# Алпос капиталне инвестиције
@ 

[ Додај коментар ]

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима