Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Општинско веће против рециклажног центра за Роме

rss

03.10.2012.

Општинско веће у Алексинцу није подржало отварање рециклажног центра у Алексинцу, за чију изградњу су била обезбеђена средства.

Општинско веће против рециклажног центра за Роме

На састанку општинског већа била је жестока расправа која се завршила гласањем против доношења одлуке да се 25 ари општинског земљишта додели за изградњу рециклажног центра у коме би посао добило 25 најсиромашнијих представника ромске популације.

У дискусији су доминирала два става, један да рециклажни центар не треба градити близу некадашње хладњаче, која је у поступку приваизације, јер ће то умногоме отежати продају хладњаче. Други став је био изражавање сумње, да је позадина изградње рециклажног центра заправо дискретан начин да се прошири простор ромске махале која се налази у непосредној близини парцеле од 25 ари.

Представници невладиног сектора у Алексинцу сматрају да је реч о једној индиректној дискриминацији Рома, а Никола Марић који посао чека 12 година сматра да треба подржати сваки пројекат запошљавања људи јер се у Алексинцу на бироу рада налази 9.000 незапослених.


# општинско веће Цигани
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима