Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Општинско веће против рециклажног центра за Роме

rss

03.10.2012.

Општинско веће у Алексинцу није подржало отварање рециклажног центра у Алексинцу, за чију изградњу су била обезбеђена средства.

Општинско веће против рециклажног центра за Роме

На састанку општинског већа била је жестока расправа која се завршила гласањем против доношења одлуке да се 25 ари општинског земљишта додели за изградњу рециклажног центра у коме би посао добило 25 најсиромашнијих представника ромске популације.

У дискусији су доминирала два става, један да рециклажни центар не треба градити близу некадашње хладњаче, која је у поступку приваизације, јер ће то умногоме отежати продају хладњаче. Други став је био изражавање сумње, да је позадина изградње рециклажног центра заправо дискретан начин да се прошири простор ромске махале која се налази у непосредној близини парцеле од 25 ари.

Представници невладиног сектора у Алексинцу сматрају да је реч о једној индиректној дискриминацији Рома, а Никола Марић који посао чека 12 година сматра да треба подржати сваки пројекат запошљавања људи јер се у Алексинцу на бироу рада налази 9.000 незапослених.

Коментара: 4


# Цигани
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-0)

  Pisete sta zelite a ne sta je tacno 03.10.2012.
  Uopste nije problem da se gradi reciklazni centar. Problem je u tome sto oni sami biraju lokaciju koju zele.E pa ne moze tako. Zna se gde je predvidjen prostor za takve stvari. Imaju industrijsku zonu na Aleksinackom Rudniku pa neka prave koliko hoce. Tu im sigurno niko ne bi branio. A gospoda romi hoce da oni odrede lokaciju.I ako je dekada roma, pravila jednom moraju da se postuju.

 • (+0) (-0)

  Pedja 03.10.2012.
  A jde kazi mi molim te gde je ta industriska zona na Al.Rudniku?

 • (+0) (-0)

  ДЛЋ 03.10.2012.
  Вероватно мисли на онај појас иза некадашњег Фахопа на тамо ка сметлишту.

 • (+0) (-0)

  Pedja 03.10.2012.
  Pa tamo je sve privatno zemljiste i ne verujem da ce opstina da plati toliko za njega.


[ Додај коментар ]

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима