Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Одржана седница Штаба за ванредне ситуације за територију општине Алексинац

rss

28.04.2020. Општина Алексинац

Данас је у сали Скупштине општине Алексинац одржана још једна у низу седница Штаба за ванредне ситуације за територију опшине Алексинац.

Одржана седница Штаба за ванредне ситуације за територију општине Алексинац

Седницом је председавао Ненад Станковић, командант Штаба. Поред чланова Штаба у ужем саставу, састанку је присуствовао и Бобан Џунић, члан Окружног кризног штаба.

На седници је одлучено да робна пијаца данас почиње са радом уз обавезу поштовања свих одлука и препорука Владе и Кризног штаба и поштовања превентивних мера које се односе на спречавање ширења заразне болести COVID-19 изазване вирусом SARS-Co V-2, а којима се осигурава безбедност продаваца и безбедност корисника услуга.

Сточне пијаце у Тешици и Корману наставиће рад у терминима који су предвиђени као пијачни дани почевши од 04. маја 2020. године, уз обавезу поштовања свих мера заштите.

Објекти за приређивање забавних игара (кладионице), чији је рад био онемогућен због спречавања настанка и ширења инфекције изазване вирусом COVID-19, могу кренути са радом од 28.04.2020. године, уз обавезу поштовања свих одлука и препорука Владе Републике Србије и Кризног штаба и поштовања и примене мера превенције, које се односе на спречавање ширења и смањења ризика болести COVID - 19 изазване вирусом SARS-Co V-2, а којима се осигурава безбедност запослених и безбедност корисника услуга.

Усвојен је и закључак којим се одређује да ће зелена пијаца у Алексинцу, а на основу закључка Владе Републике Србије, моћи да настави са радом, уз поштовање свих мера заштите продаваца и купаца.

Чланови Штаба усвојили су у закључак којим ће се 150 од 1.700 пакета у виду хране, дезинфекционих средстава и средстава за личну хигијену за потребе корисника социјалне помоћи на територији општине Алексинац, дистрибуирати корисницима једнократне помоћи на територији општине Алексинац, које ће на основу своје процене одредити Центар за социјални рад општине Алексинац.

Корисници новчане социјалне помоћи који нису преузели своје пакете помоћи јер нису били у својим домовима приликом посете волонтера Црвеног крста Алексинац, могу их преузети у згради Општине, сваког радног дана после 12.00 часова. Потребно је са собом понети важећу личну карту и јавити се Милану Терзићу, секретару Црвеног крста.

Поред корисника новчане социјалне помоћи Центар за социјални рад општине Алексинац извршиће дистрибуцију пакета у виду хране, дезинфекционих средстава и средстава за личну хигијену корисницима посебне новчане накнаде са територије општине Алекинсац.

На крају седнице Штаб за ванредне ситуације за територију општине Алексинац, ставио је на располагање Црвеном крсту општине Алексинац донацију фирме „Магна“ од 10.000 маски и донацију ЈП "Пошта Србије" од 3.300 маски и 6.600 рукавица, ради даље дистрибуцује.

ЈКП "Комуналне услуге" наставља по плану спровођење мера Штаба

ЈКП "Комуналне услуге" су у току јучерашњег дана извршили дезинфекцију насеља на целој територији општине Алексинац, и то: пешачке зоне и главних улица у Алексинцу, градских насеља (Падалиште, Микро насеље, Јеленац и шири центар града) и простор испред малопродајних објеката у Алексинцу, главне саобраћајнице на Ал. Руднику и у Житковцу и простор испред малопродајних објеката у Алексинцу, и сва сеоска насеља са просторима испред малопродајних објеката на правцима од Житковца до Витковца, од Ал. Рудника до Делиграда и од Алексинца до Мозгова.

Извршена је дезинфекција и прање улица у ромским насељима у Алексинцу и Житковцу.

 


# саобраћај Центар за социјални рад Комуналне услуге ЈП Црвени крст Ненад Станковић штаб за ванредне ситуације Делиград коронавирус Бобан Џунић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима