Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Одржана осма седница Скупштине општине Алексинац

rss

22.03.2021. Општина Алексинац

Данас је у великој сали Дома културе, уз поштовање свих епидемиолошких мера, одржана осма седница Скупштине општине Алексинац. На дневном реду нашло се 30 тачака.

Одржана осма седница Скупштине општине Алексинац

На почетку седнице председник општине Далибор Радичевић известио је одборнике о активностима локалне самоуправе у периоду између две седнице.

Усвојен је предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о буџету општине Алексинац за 2021. годину, према којој је буџет Општине увећан за пренета средства из претходних година у износу од 96.000.000 динара.

Усвојен је и предлог Одлуке о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије завршног буџета општине за претходну годину, као и Предлог Одлуке о организацији и функционисању цивилне заштите на територији општине Алексинац.

Алексиначки одборници усвојили су Одлуку о измени и допуни Одлуке о управљању јавним паркиралиштима према којој се уводе општа паркиралишта чије ће коришћење бити бесплатно и посебна паркиралишта за чије коришћење ће се наплаћивати минимална цена паркирања. У I (црвеној) зони време паркирања биће ограничено на 120 минута, а у II (зеленој) зони неће бити ограничено. За паркирање путничких аутомобила, мопеда и мотоцикла ван зона одређен је простор на паркиралишту иза стадиона и у Шуматовачкој улици.

Усвојена је и Одлука о регулисању саобраћаја на путевима на територији општине Алексинац.

Усвојен је и Предлог Одлуке о измени и допуни Одлуке о месним заједницама, према којој се рокови одређених изборних радњу скраћују са 15 на 8 дана.

Одборници Скупштине општине усвојили су Акциони план до 2026. године за упис и евидентирање имовине општине Алексинац и утврђивање капитала јавних предузећа и установа.

Усвојени су и извештаји о раду за претходну годину Штаба за ванредне ситуацији и Савета за здравље општине Алексинац.

На крају седнице, усвојени су предлози решења према којима се за директоре Центра за социјални рад општине Алексинац и Градског позоришта „Театар 91“, именују Јасмина Николић и Милена Рашић, које су исту функцију обављале и у претходном периоду.


# председник општине скупштина саобраћај Далибор Радичевић аутомобил Театар 91 Милена Рашић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима