Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Општинско веће разматрало одлуке финансирања медија и удружења грађана

rss

01.02.2019.

Данас је у сали Скупштине општине Алексинац одржана 67. седница Општинског већа. Седницом је председавао Чедомир Ракић, заменик председника општине, а на дневном реду нашле су се 24 тачке.

Општинско веће разматрало одлуке финансирања медија и удружења грађана

Најпре је усвојен Предлог Одлуке о расписивању конкурса у форми Јавног позива за суфинансирање пројеката из буџета општине Алексинац ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања за 2019. годину.

Већници општине Алексинац утврдили су и Предлог Решења о додели средстава удружењима за реализовање програма од јавног интереса за општину из области културе, заштите животне средине, екологије, припадника националних мањина и удружења која се баве социо-хуманитарним активностима у 2019. години.

Утврђен је и Предлог Закључка о усвајању извештаја о утрошеним и оправданим средствима програмских активности Развој спорта и омладине и Удружења грађана за 2018. годину.

Алексиначки већници утврдили су и Предлог Закључка о усвајању тромесечних извештаја о раду ЈП за путеве и стамбено-комуналну делатност, ЈКП „Комуналне услуге“ и ЈКП „Водовод и канализација“.

Затим је утврђен и Предлог Закључка о давању пословног простора Установи за одмор и рекреацију деце „Липовац“, у улици Књаза Милоша 84 (ТИЦА).

Остале тачке дневног реда односиле су се на вансудска поравнања са грађанима општине услед уједа паса.


# Чедомир Ракић буџет медији општинско веће Комуналне услуге ЈП удружења грађана
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима