Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Одржана 38. седница Општинског већа - разматран шестомесечни буџет

rss

27.07.2022. Општина Алексинац

Данас је у кабинету председника Скупштине општине Алексинац одржана 38. седница Општинског већа. Седницом је председавао Далибор Радичевић, председник општинског већа. На дневном реду нашло се 12 тачака.

Одржана 38. седница Општинског већа - разматран шестомесечни буџет


Најпре је утврђен Нацрт Закључка о усвајању Извештаја о оствареном приходима и извршеним расходима буџета општине Алексинац за период 01.01.2022. до 30.06.2022. године. Укупно остварени текући приход и примања буџета општине Алексинац у првих шест месеци 2022. години износе 760,885,747 динара. Укупна пренета средства из претходних година износе 385.721.520 динара.

Алексиначки већници усвојили су Предлог Правилника о спровођењу мера смањења загађења ваздуха на територији општине Алексинац пореклом из индивидуалних ложишта у 2022. години. Предлогом је предвиђено суфинансирање мера мере замене постојећих уређаја за грејање ефикаснијим уређајима искључиво за етажно или централно грејање, где се фаворизују уређају на гас и топлотне пумпе, у односу на уређаје на пелет.

На данашњем заседању усвојен је Предлог Решења о давању сагласности на Правилник о измени и допуни Правилника о унутрашној организацији и систематизацији радних места у Предшколској установи „Лане“ Алексинац, где се додаје ново радно место за педагошког асистента. Педагошки асистент пружаће додатне подршке деци из осетљивих група у складу са њиховим потребама. Пружаће помоћ васпитачима и стручним сарадницима у циљу унапређења њиховог рада са децом којој је потребна образовна подршка и слично.

Општинско веће усвојило је Предлог Решења о измени и допуни Решења о одобравању и финансирању програма којима се задовољавају потребе и интереси грађана у области спорта у општини Алексинац за 2022. годину.

Остале тачке дневног реда односиле су се на закључење вансудских поравнања са грађанима општине Алексинац услед уједа паса луталица.


# буџет Далибор Радичевић општинско веће Лане ПУ
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима