Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Oдржана 21. седница Општинског већа: суфинансирање пројеката

rss

08.02.2017.

Данас је у сали Скупштине општине Алексинац одржана 21. седница Општинског већа општине Алексинац.
Седницом је председавао Ненад Станковић, председник Општине, а на дневном реду нашле су се 32 тачке.

Фото: Општина Алексинац

Најпре је усвојен Правилник о изменама и допунама Правилника о организацији и систематизацији радних места у Општинској управи и Правобранилаштву општине Алексинац, према коме се број радника са 146 смањује на 145.

Усвојен је предлог Одлуке о расписивању конкурса у форми Јавног позива за суфинансирање пројеката из буџета општине Алексинац ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања за 2017. годину.

Већници општине Алексинац усвојили су и предлоге јавних позива за финансирање ( или / и суфинансирање) програма / пројеката удружења грађана за 2017. годину из 6 области :
* Култура
* Националне мањине
* Социо - хуманитарне области
* Заштита животне средине, екологије, ловачких и осталих удружења
* Цркве и верске заједнице
* Културно - уметничка друштва

Усвојен је и Предлог решења о давању сагласности на одлуке Надзорног одбора ЈП за путеве и стамбено комуналну делатност о усвајању ценовника радова на редовном одржавању хоризонталне и вертикалне саобраћајне сигнализације, као и на пословима одржавања стамбених зграда и пословних објеката за 2017. годину.

Затим је усвојен и Предлог решења о давању сагласности на одлукe Надзорног одбора ЈКП "Комуналне услуге" Алексинац о ценама услуга јавне хигијене, изношења смећа, организованог одржавања зелених површина, одржавања уличне расвете и организованог сакупљања и нешкодљивог уклањања животињских лешева и хватања паса и мачака луталица.

Општинско веће је дало сагласност и на предлог Закључка према коме се управна зграда бившег Јaвног предузећа за урбанизам и изградњу општине Алексинац даје на коришћење Јавном предузећу за путеве и стамбено комуналну делатност и Јавном комуналном предузећу "Водовод и канализација" Алексинац.

Већници су усвојили Извештај о спровођењу мера пољопривредне политике и политике руралног развоја општине Алексинац за 2016. годину.

На крају седнице усвојен је и Предлог решења о давању сагласности за закључење вансудског поравнања са грађанима општине Алексинац услед уједа паса луталица.


# председник општине саобраћај општинско веће Комуналне услуге ЈП Ненад Станковић удружења грађана финансирање заштита животне средине информисање ујед паса
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима