Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Одржана 17. седница Скупштине општине, расправаљано о раду и буџету

rss

16.11.2017.

У среду, 15. новембра, са почетком у 10.00 часова, одржана је 17. седница Скупштине општине Алексинац.

Одржана 17. седница Скупштине општине, расправаљано о раду и буџету

На дневном реду нашле су се 23. тачке. На почетку усвојен је Дневни ред и Записник са претходне седнице. Председник општине Ненад Станковић и његов заменик Чедомир Ракић известили су одборнике о раду локалне самоуправе у периоду између две седнице Скупштине. Након подуже расправе, кренуло се са радом по тачкама дневног реда.

Најпре је усвојен Предлог закључка о усвајању извештаја о оствареним приходима и извршеним расходима буџета општине Алексинац за период 1.1.2017–30.9.2017. године са извештајем Комисије за статут и прописе, Комисије за привреду и финансије, Комисије за јавне службе и Комисије за урбанизам и стамбено комуналну делатност.

Одборници су усвојили Предлог одлуке о усвајању Стратегије јавног здравља општине Алексинац за период 2017–2022. године са извештајем Комисије за јавне службе.

Усвојен је и Предлог одлуке о приступању изради оперативног плана за одбрану од поплава за воде 2. реда за 2018. годину, као и Предлог одлуке о поверавању послова ЈКП "Комуналне услуге", ЈКП "Водовод и канализација" и ЈП за путеве и стамбено комуналну делатност. Послови који се поверавају поменутим предузећима обухватају : одржавање чистоће на површинама јавне намене, одржавање јавних зелених површина, делатност зоохигијене, управљање комуналним отпадом, одржавање зоне непосредне санитарне заштите водоакумулације Бован, пречишћавање и одвођење атмосферских и отпадних вода, поправке и одржавање сеоских водовода, одржавање улица и путева и одржавање стамбених зграда и пословних објеката.

Једна од тачака на јучерашњем заседању била је и Одлука о формирању јединица цивилне заштите опште намене за територију општине Алексинац.

Одборници су усвојили и Предлог одлуке о измени одлуке о максималном броју запослених на неодређено време у систему локалне самоуправе за 2017. годину.
Остале тачке дневног реда односиле су се на разрешење и именовање чланова школских одбора са извештајем Административно-мандатне комисије.

Седница је завршена у 16.10 часова.


# председник општине Чедомир Ракић буџет скупштина Водовод и канализација ЈП Комуналне услуге ЈП поплава Ненад Станковић здравље цивилна заштита Предузеће за путеве ЈП систематизација Комуналне услуге ЈП стратегија
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима