Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Одржан састанак Грађанске иницијативе

rss

14.03.2017.

На одржаном састанку Грађанске иницијативе у Алексинцу, поводом доласка 450 миграната у Алексиначку касарну, донете су неке важне одлуке.
Састанку је присуствовало близу 50 грађана општине Алексинац.

Одржан састанак Грађанске иницијативе

Састанак је започет уводним излагањем др Драгана Бранковића, који је био шеф делегације која је у понедељак разговарала са председником општине Алексинац, Ненадом Станковићем.

"На састанку са председником општине добили смо информације да руководство општине нема званична сазнања кад ће мигранти стићи и у ком обиму ће бити њихов долазак. Председник Станковић је позвао шефа алексиначког комесаријата за избеглице и директорку Центра за социјални рад. Речено је да ће јавност бити и званично обавештена чим стигне неки документ који се односи на питање доласка миграната", навео је др Бранковић.

Након тога су иницијатори окупљеним грађанима пренели најновије вести докле се стигло са потписивањем петиције:

"До сада је петицију потписало близу 2000 људи а у наредних пар дана имамо заказане активности широм општине Алексинац, тако да се искрено надам да ће до уторка бити сакупљено 5.000 потписа".

Након једносатне дискусије грађани су донели и неколико важних одлука.

Једна од њих се тиче и одржавања мирне протестне шетње у наредних десетак дана.

Изабрани су представници грађана чији ће задатак бити да до петка обаве разговор са начелником СУП-а Алексинац како би се упознали са безбедоносним питањима везаним за долазак миграната, али и са људима из општинског Савета за здравствена питања, од којих се очекује да грађане упознају са расположивим капацитетима здравствених установа у Алексинцу у случају доласка 450 азиланата.

На крају је изабрано и седморо људи који чине Иницијативни одбор Грађанске иницијативе који је следећи састанак заказао за уторак у 19 сати.


# избеглице иницијатива азиланти петиција Драган Бранковић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима