Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Од понедељка радови и у улици Момчила Поповића

rss

09.06.2013. Радио Алексинац

Од 10. јуна до 10. јула за саобраћај ће бити затворен део улице Момчила Поповића, од вртића до старог аутопута. На тој деоници су већ започети радови на постављању цеви за атмосферску канализацију, а од понедељка почиње и реконструкција коловоза

Од понедељка радови и у улици Момчила Поповића

Ово је изјавио за Радио Алексинац директор Дирекције за изградњу општине Алексинац Драгослав Живадиновић.

Извођач радова „Ратко Митровић“ д.о.о. „Нискоградња“ из Београда се обавезао да за месец дана обави санацију поменуте деонице, а вредност радова је 17 милиона и 700 хиљада динара.

- Управо смо данас добили решење Одељења за инспекцијске послове да та улица може да буде затворена за саобраћај од 10. јуна до 10. јула, с обзиром да је извођач понудио, и договор је у уговору, да је рок за извођење тих радова месец дана. Очекујем да 10. јула завршимо санацију коловоза и у улици Момчила Поповића, једној од најдужих улица у граду.

Док улица Момчила Поповића буде затворена, путнички саобраћај ће се преусмерити кроз суседне улице, а аутобуски саобраћај на стари ауто-пут, најавио је Живадиновић.

 

Радови у улици Тихомира Ђорђевића највероватније од 10. јуна

Тренутно је за саобраћај затворен и део улице Тихомира Ђорђевића где су радови већ дуже време прекинути, тако да се у наредном периоду очекује отежано одвијање саобраћаја у ширем центру града.

 Према најавама из Јавног предузећа „Дирекција за урбанизам и изградњу општине Алексинац“ извођач радова, „Транскоп“ из Параћина, би требало да 10. јуна настави радове у улици Тихомира Ђорђевића, а очекује се и да до тада стигне неопходан новац из републичке касе, из које се већи део радова и финансира.

- Ми имамо обавештење и од извођача радова и из министарства да је до 5. јуна Европска инвестициона банка требало да пребаци средства Министарству за регионални развој, а да од 5. до 10. јуна Министарство за регионални развој новац да пребаци извођачу радова. То значи да би извођач у завршне радове требало да уђе негде до 10. јуна. Очејујем да ће ти рокови бити испоштовани и да ће улица бити коначно завршена – изјавио је гостујући у јутарњем програму Дан пред нама директор ЈП „Дирекција за изградњу општине Алексинац“ Драгољуб Живадиновић.

Живадиновић је додао да је у улици Тихомира Ђорђевића, једној од најдужих и најпрометнијих саобраћајница у граду, остао незавршен коловоз, док су радови на атмосферској канализацији, тротоарима и бициклистичкој стази приведени крају.

 

video...

Коментара: 0


# Драгослав Живадиновић саобраћај Радио Алексинац радови
@ 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима